Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,008 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Meškajúce menštruácia sprevádzaná žalúdočnými problémami

    , Autor: Tereza1997

    Dobrý deň, pán doktor.
    S partnerom sa nesnažíme o bábätko, ale nebránili by sme sa tomu, keby sa nám zadarilo.
    29.3. na 17. deň cyklu sme mali nechránený pohlavný styk, ktorý prebehol veľmi tesne pred ovuláciou. K blížiacej sa menštruácii som pociťovala mierne pichanie v oblasti vaječníkov. Mám 30-31 dňový menštruačný cyklus, tým pádom mi dnes už tretí deň mešká menštruácia.
    Druhý deň meškania, mi miesto menštruácie prišli kŕče v žalúdku a vodnatá hnačka, ktorá trvá druhý deň. Menštruácia stále nikde. Príznaky, ktoré som pred menštruáciou mala a ďalej pokračujú, ako pichanie vo vaječníkoch, bolesť pŕs, nafúknuté bruško, chute som pripisovala blížiacej sa menštruácii.
    Prosím Vás, mohlo by ísť o príznaky tehotenstva?
    Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Príčin tráviacich ťažkostí však môže byť viacero. Nemusia byť vôbec gynekologického pôvodu. Odsledujte si to. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Pri gynekologických ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.