Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,097 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Špinenie po MS

    , Autor: Eris

    Dobrý deň. MS mi zvyčajne trvá 7 dní. Tento mesiac mi po nej ostalo uz 3.-4.den slabučké svetlohnede špinenie. Vidím ho na intimke možno 2x denne vo vytoku napr. po veľkej potrebe. Nie je to masívny hnedý výtok. Skor len prímes svetlohnedej v súčasnom ovulacnom vytoku . Pravdepodobne nejde o ovulacne spinenie , lebo ho mam po cely čas od menzesu. Čiže aj pred ovuláciou. Nic ma inak neboli a USG mi bolo robené v januári a bolo v poriadku. Co si o tom myslite ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin špinenia môže byť viacero, takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Dlhy cyklus

    , Autor: Melisa20

    Dobrý deň, mám 18 rokov, ms od 12tich, vždy som mala cyklus pravidelný no posledné mesiace je nepravidelný (od 26-45dnovy) predminulý bol už 60 dňový, u gyn som bola, hormóny v poriadku až na trochu zvýšený prolaktín, to povedala, že uvidí sa po lete, mohlo byt spôsobené stresom zo školy. No mna skôr trápi dlhé spinenie po ms, trvá to aj 2 týždne, hnedý vytok, akokeby sa stále cistim po menstruacii. Ovulacia to nie je, ta vždy príde až po mesiaci a poznám to, kedy príde. Takto mám cely cyklus posunutý. Nález žiadny nenašla, žiadna cysta nič. Neviem čím to môže byt spôsobené, pretože posledný cyklus bol napr 26 dňový, úplne v poriadku. Teraz od mojej poslednej ms -18.7. Stále špiním. Viem, že bez prehliadky sa to ťažko zisťuje, ale nemôže ísť o eróziu na krčku maternice? Ďakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin špinenia, či krvácania môže byť viacero. Tak, ako ste spomenuli, bez vyšetrenia sa Vám bližšie objektívne vyjadriť neviem. Ak máte nález na krčku maternice, krvácanie alebo špinenie môže byť spôsobené aj tým, no nemusí. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

  • Špinenie po MS

    , Autor: Niccole_9

    Dobrý deň prajem.
    Chcela by som sa opýtať, môže byt špinenie po menštruácii príznakom tehotenstva? Už 3 dní po MS vkuse spinim a nikdy to tak nebolo. A mam k tomu neustále pocit nafuknuteho brucha ako keby som veľa zjedla, pritom to tak vôbec nie je, cítim taku plnosť. Posledný vstyk bol pred asi vyše týždňom. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, špinenie po menštruácii sa niekedy môže vyskytovať. Niektoré ženy pravidelne špinia pár dní pred menštruáciou, ako aj pár dní po menštruácii. Ak nie je vylúčené tehotenstvo, príčina môže byť aj v tom. Odsledujte si to. Pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý následne určí ďalší postup, prípadne liečbu.