Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,280 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Skora menstruacia

    , Autor: Deniska10

    Dobrý deň Pan doktor. Chcela by som sa opýtať menštruáciu som mala 5.10 a druhu 27.10 medzi tým som mala styk s manželom. Ide o to ze ta posledná menstruacia bola taka iná hnacka,pocity plnosti brucha ak som niečo zjedla pocítila som to ako by som zjedla kameň, nevolnost ktorá trvala 6 dni nikdy sa mi to nestalo až teraz... Robila som si dnes test je negatívny... Len to ze žiadne choroby aspoň o nich neviem nemám...co to môže byť...

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin Vašich ťažkostí môže byť viacero, takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Samozrejme, jednou z možností je aj biochemické tehotenstvo, či skorý potrat, prípadne sa aj pretrvávajúce počínajúce tehotenstvo nedá vylúčiť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, či nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Skora menštruácia alebo špinenie

    , Autor: janina_123_xd

    Pekný dnik prajem, mám problém 2 týždne som mala kŕče v podbrušku ako pred MS .. menštruácia ma prísť 26.5- 28.5 lenže prišlo slabé krvacanie gynekologička ma objednala až na 2.6. .. ide o to že 21.5 prišla na mňa veľká zimnica nízky tlak nemohla som sa z postele postaviť ked som išla na WC na toaletnom papieri bolo kus krvi mňa by len zaujímalo či to môže byť uhniezdovanie poslednú MS som mala 29.4. A cyklus 26 dní ďakujem pekne :)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin skoršieho zašpinenia, ako aj triašky môže byť viacero. Ak ste mali nechránený pohlavný styk, tehotenstvo sa vylúčiť nedá. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Skorá menštruácia a euthyrox

    , Autor: ZuzulienkaG

    Dobrý deň,
    vždy som mala pravidelný cyklus 28 dní na deň presne, no od 15.6.21 beriem euthyrox na štítnu žľazu, v mesiaci 06, 07,08 som dostala menštruáciu normálne na 28 deň, avšak v mesiaci 09 mi prišla menštruácia už na 19.den. Bola som na gynekologickom vyšetrení všetko v norme pár dní pred spomínanou menštruáciou. A tak isto som si dala zobrať krv na hodnoty TSH ktoré mi klesli z 2,36 na 0,237 co už značí zníženie. Lieky euthyrox mi dali pretože sa snažíme otehotniet(nedarí sa). Teraz mam po každom styku krvácanie tak cca po pár hodinách alebo po 4-5dnoch. Neviete mi prosím poradiť či by to mohlo byt nesprávnym dávkovaním hormónu euthyrox. Doteraz som mala menstruaciu úplne presnú a nikdy som nemala ovulacne krvácanie. Mala by som kontaktovať endokrinologa a znova ísť na vyšetrenie ku gynekológovi nech mi spraví ja neviem hormonálny profil?
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, môže to byť spôsobené hormonálnou nerovnováhou navodenou užívaním hormónov štítnej žľazy. Vhodné je realizovať endokrinologické vyšetrenie a odbery hormónov štítnej žľazy, či nie je potrebné upraviť dávkovanie. Ak sa snažíte otehotnieť a zatiaľ neúspešne, hormonálny profil je vhodné realizovať tiež.

  • skora menstruacia - trvajuca 1 den

    , Autor: odbornik6

    Dobry den, s priatelom sme mali nechraneny sex. cca 6 dni na to som si myslela, ze mam menstruaciu - no ta trvala len 1 den.. Ale bola to skora menstruacia, prisla o tyzden skor ako by mala. Mozem byt tehotna? prip. da sa tehotenstva zbavit po tyzdni od pocatia?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    v prípade, že nechcete byť tehotná je nutné zvážiť nejakú formu antikoncepcie, nechránený pohlavný styk nie je bezpečný z hľadiska gravidity. Jednorázové zakrvácanie môže mať aj inú príčinu, mohlo o krvácanie v čase ovulácie." Zbaviť" sa tehotenstva po týždni sa nedá!