Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,435 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Predĺžená menštruácia

    , Autor: Mirien

    dobrý deň
    pred mesiacom mi začal moj normálny silný menzes, mal skončiť po max týždni ale neprestával, bol to len červeno hnedý výtok a dnes mi začal zas môj normálny menzes. na začiatku som aj začala brať antikoncepciu ktorá má málo hormónov, tak neviem čo to moze byt. prosím poraďte mi
    ďakujem za odpoved dovidenia

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste začali užívať hormonálnu antikoncepciu iba teraz, potrvá pár cyklov, kým sa intenzita aj pravidelnosť upraví. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Spinenie

    , Autor: Sandrusiik

    Dobry den pan doktor. Chcela by som sa opytat na vas nazor. Dnes som bola u svojho gynekologa s problemom dlhsieho spinenia po menstruacii. Robil mi predcizne vnutorne sono a vsetko bolo v najlepsom poriadku. Bola mi odobrata krv na hormony a citologia. Moja otazka znie ci si myslite ze to moze byt problem s krckom? Kazdorocne podstivo chodim na preventivky a citologie mam vzdy ukazkove. Je mozne ze by sa mi behom 11mesiacov tak pokazila citologia ze by moje tazkosti mohli suvisiet s tym? Este jedna otazka. Moze prosim predlzena menstruacia suvisiet aj s nejakou bakteriou? Vytery mi robene neboli na bakterie alebo streptokoky

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, bez poznania výsledkov vyšetrení sa Vám bližšie nikto nebude vedieť vyjadriť. Áno, teoreticky je možné, že sa v priebehu roka zmení cytologický nález, prípadne, že máte vaginálnu infekciu, ktorá má vplyv na menštruačný cyklus. Vyčkajte výsledkov vyšetrení, následne postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

  • Krvne zrazeniny a predlzena menstruacia

    , Autor: Sandrusiik

    Dobry den pan doktor chcela by som sa opytat. Tento mesiac som dostala menstruaciu avsak intenzita krvacania bola dost silna na moje pomery a vychadzali zo mna krvne zrazeniny co ani neviem ci som niekedy v zivote mala. Mala som aj predlzenu menstruaciu 5dni krvacanie a 5 dni bezovy vytok. Gynekologicke vysetrenie som mala naposledy v juni a bolo vsetko v poriadku. Este pripisem ze ma bolia krize a mam velmi vyhadzanu plet akoby z hormonov a niekedy mam vytok uplne vodnaty. Prosim mozu to byt hormony ci nejaka infekcia ci nieco horsie? Tehotna urcite byt nemozem. Vopred vam pekne dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, niekedy môže byť intenzita menštruácie silnejšia, áno, má to aj súvis s hormónmi. Päť dní trvajúca menštruácia je v norme. Nemusí sa jednať o nič vážne. Odsledujte si to. V prípade ťažkostí alebo nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Predlžena menštruacia

    , Autor:

    Pan doktor, ďakujem za odpoveď.Zabudla som napisať, že som v perimenopauze , mam 51 rokov, može to byť aj to pričina toho predlženeho špinenia po menzese vyvolaneho duphastonom?Aj pri uživani Duphastonu začnem špiniť pri posladnych tabletach a trva to až do menštruacie.Prajem pekny deň.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, bez ohľadu na vek, sa podobné špinenia môžu vyskytovať aj u žien v mladšom veku. Záleží od hormonálnej výbavy. Nemusí to mať vyslovene súvis s Duphastonom. Odsledujte si to.

  • Predlžena menštruacia

    , Autor:

    Pan doktor, chcela by som sa Vas opytať, či je normalne, že sa mi predlžuje menštruacia z povodnych 5 dni na 7 a viac. Normalnu menštruaciu mam tak 4 dni, potom su to len akoby krvave vytoky, niekedy sa počas dňa objavi slabe zakrvacanie skor pri utreti. Minuly cyklus som uživala Duphaston, aby mi priliš nenarastla sliznica , lebo mala som folikularnu cystu, ktorá po menzese v minulom cykle praskla, ale sliznica bola vysoka 18 mm, tak preto Duphaston. Na kontrole na uSg po menzes bola sliznica sumerna v poriadku. Mam na maternici 2,5 cm myom uloženy vo svalovine, ale ten mi nesposoboval žiadne problemy.Od 11 dňa cyklu by som mala zase uživať Duphaston, lebo mam nizky progesteron. Možem ho začať uživať, aj keby tie krvave vytoky neprestali?Nemože to predlžene krvacanie sposobovať Duphaston? Moj lekar je ešte 2 tyždne na dovolenke, tak sa nema s kym poradiť. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, niekoľkodňové špinenie po krvácaní alebo aj pred ním je pomerne bežné a v poriadku. Výtoky si odsledujte. Duphaston užívať môžete dľa odporúčania.