Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,314 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Mešká menstruacia

    , Autor: Rašen

    Dobrý deň chcela by som sa opýtať mam 20 rokov s partnerom som nikdy nemala sex bola som panna a po dlhorocnom vzťahu sme sa rozhodli skúsiť o prvý sex.. Skúšali sme to bez ochrany s lubri gélom pri vsuvani to veľmi bolelo partner bol jemný trvalo to 10 min kým sme sa pokúsili o vsunutie partner sa 100 % nespravil keďže obidvaja sme nemali orgazmus bola som po ovulacii je možné aby tam bola kvapôčka lásky a mohla niečo spôsobiť? :( ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste mali nechránený pohlavný styk, aj napriek tomu, že nedošlo k ejakulácii, tehotenstvo sa úplne vylúčiť nedá, presne pre možnú prítomnosť prostatického sekrétu (kvapôčky lásky), ktorý môže obsahovať spermie.

Podobné otázky

  • Mešká menštruácia

    , Autor: Kittykett

    Dobrý večer, som 10 rokov sterilizovaná, a menštruácia mi za tie roky chodila ako ma. Ale od minulého mesiaca mi meškala 10 dní test negatívny, potom prišla ale úplne iná ako zvykla, slabá z hlienom, a tento mesiac tiež mešká zatiaľ 4 dní. Mam veľmi bolestivé prsia, aj sa zväčšili, chodím často na wc priateľ si všimol ze sa mi aj brucho zväčšilo, robila som si zas test a negatívny, zvláštne chute, a neviem ci je možné byť tehotná, keď som sterilizovaná a mešká a tie príznaky, čítala som články že veľa žien otehotneli aj po sterilizácii. A bojím sa čo to môže byť, mam už 2 dcéry. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin nepravidelného menštruačného cyklu môže byť viacero. nemusí sa jednať hneď o tehotenstvo. Za daných okolností si myslím, že tehotná nie ste. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, okolnosti, výsledky vyšetrení, ani nálezy, či USG, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť neviem. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Meškanie menštruácie spojené s odstavovanim kojenia

    , Autor: Lenuss_5

    Dobrý deň,
    chcela by som sa opýtať či je možné že mi mešká menštruácia kvôli tomu, že pomaly odstavujem malého od kojenia zatiaľ len cez deň takže v noci ešte kojim.
    Menštruáciu som mala doteraz celkom presnú dnes je to týždeň čo mi mešká tehotenský test vyšiel negatívne.
    Vopred ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, je to možné. Dochádza k hormonálnym zmenám, najmä hladín prolaktínu. Celkovo počas kojenia môže byť a aj často je menštruačný cyklus nepravidelný. Pri týždňovom meškaní menštruácie bude tehotenský test negatívny. Ak ste mali nechránený pohlavný styk, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. V prípade, že sa chcete chrániť používaním hormonálnej antikoncepcie, počas obdobia kojenia je tiež možné užívať jednozložkovú hormonálnu antikoncepciu, o ktorej Vás mohol poučiť Váš obvodný gynekológ. Ak ukončite kojenie, je možné následne prejsť na klasickú kombinovanú hormonálnu antikoncepciu. Odsledujte si to. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Meškanie

    , Autor: Vikina2

    dobrý deň beriem antikoncepciu zoely už 5. mesiac a tretí deň mi mešká menštruácia robila som si aj testy ale boli negatívne, bolesti mám ako keby som mala menštruáciu a aj som mala trošku krvi ale vážne len málo, aj som pribrala 3 kilá a chcela som sa spýtať či to môže byť aj touto zmenou alebo to môže byť niečo vážnejšie?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, aj napriek pravidelnému a správnemu užívaniu tabliet hormonálnej antikoncepcie sa krvácanie, či špinenie so spádu hormónov nemusí dostaviť počas užívania placebo tabliet, prípadne môže byť iba vo forme slabého špinenia. Prírastok hmotnosti môže byť prejavom vedľajšieho účinku hormonálnej antikoncepcie. Odsledujte si to. Pri ďalšom priberaní bude potrebné zvážiť zmenu preparátu hormonálnej antikoncepcie. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Menštruácia

    , Autor: Juliajanufka

    Dobre ráno neviem čo mám robiť užívam antikoncepciu Vexyu a už týždeň mi mešká 6 deň mi mešká menštruácia len spinenie mam za pochopenie ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, aj napriek pravidelnému užívaniu tabliet hormonálnej antikoncepcie sa krvácanie zo spádu hormónov nemusí dostaviť, prípadne môže byť iba vo forme špinenia. Nemusíte sa obávať. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Menstruacia a Antikoncepcia

    , Autor: Dominikaaa

    Dobrý deň ,chcem sa len spýtať že už 2 mesiace beriem antikoncepciu a už 4 dni mi mešká menstruacia a to mám tu 7 dňovú pauzu.S priateľom sme mali nechránený sex .oVšimla som si také slabé ale hnedé spinenie,chcem sa len spýtať či je to normálne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas užívania hormonálnej antikoncepcie sa nejedná o menštruáciu v pravom slova zmysle, ale o krvácanie z vysadenia, zo spádu hormónov, ktoré sa, aj napriek pravidelnému užívaniu, nemusí dostaviť vôbec, prípadne môže byť iba vo forme slabého hnedého špinenia. Odsledujte si to. Za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie môžete mať bez obáv nechránený pohlavný styk, aj s ejakuláciou do pošvy. Pokračuje v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.