Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,307 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • tabletky

    , Autor: Iba Ja

    Dobrý den, dnes mám 11.den menzes a nevyzerá to, žeby chcel skončit, tak som bola u lekára, napísal mi dicynone 500, 3x1 na zastavenie krvácania. Kedy by sa malo krvácanie zastavit? vdaka

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, je to individuálne, takto sa Vám neviem vyjadriť. Záleží od toho, kde je príčina predĺženého menštruačného krvácania. Môže to byť do niekoľkých dní. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Meškanie

    , Autor: katarina511

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať či mi môže meškať menštruacia mesiac po pichnuti vyvolavacky? Pichnuta bola po meškaní 15 dní a po užití tabletky po. Mám ju dostať zajtra a mám bolesti v podbrušku už asi tri dni ale nič stále. Preto sa pýtam. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin meškania menštruácie môže byť viacero. Najskôr je potrebné vylúčiť tehotenstvo. Ak je žena tehotná, po podaní Agolutinu aj tak nedôjde k menštruačnému krvácaniu. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, ani okolnosti, preto sa Vám neviem takto bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov.

  • Meškanie

    , Autor: Domcik111

    Dobré ráno. Potrebujem poradiť. Dnes je 13ty deň čo mi mešká menštruácia. Minulý mesiac,tri dni po styku som mala tabletku po Escapelle. Menzes som mala dostať 11.2, mala som aj PMS bolesti ale menzes nikde. 18.2 mi doktorka pichla vyvolávaciu injekciu ale menzes aj napriek bolestiam stále nechodí. Včera sme mali s priateľom styk chránený aby sme sa pokúsili privolať menzes ale tiež nič. Už som z toho dosť nervózna. Tento mesiac som mala aj chrípku a veľa stresu ale 13 dni meškania sa mi ešte nestalo, testy som si robila asi 6x a vždy jasné negatívne. Čo mám robiť prosím vás?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu správneho a včasného užitia tabletky núdzovej antikoncepcie je pravdepodobnosť tehotenstva pomerne malá. Najčastejším vedľajším účinkom preparátov tabliet núdzovej antikoncepcie je znepravidelnenie menštruačného cyklu. Po podaní Agolutinu by sa mala menštruácia dostaviť do 10 - 14 dní, ale nemusí. Ak sa vylúči tehotenstvo, dá sa podať Agolutin ešte raz. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

  • Duphaston

    , Autor: Používateľ

    Dobrý večer, hľadám odpoved všade ale nenašla som. Prosím vás môžem si urobiť tehotenský test aj keď užívam duphaston tabletky? Neovplyvní to výsledok ? ( keď bude od možného oplodnenia 14 dní, tak si chcem urobiť)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, výsledok tehotenského testu to síce neovplyvní, nevidím však dôvod na tak skoré realizovanie tehotenského testu. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Skôr realizovaný tehotenský test môže byť falošne negatívny. Ak by Vám aj skôr realizovaný tehotenský test vyšiel pozitívny, ešte to nič neznamená.

  • menzes a fraxiparine

    , Autor: MiMa997

    Pekný deň, chcela by som sa opýtať,bola som nedávno na operáci,ale mala som dostať menštruáciu tak som začala brať tabletky na posunutie, brala som ich 2 týždne, a zároveň si picham fraxiparine,menzes prišiel po prvom dni od vysadenia tabletky na posunutie, lenže je slabý,je to v poriadku? vďaka

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, posúvaná menštruácia môže byť aj slabšej intenzity. Odsledujte si to.

  • Meškanie

    , Autor: táňa123

    Dobre rano. Chcela by som sa opýtať po akej dobe meškania menštruácie po tabletke po je potrebné ísť ku gynekologicke? (Mešká mi už 5 dní, bola som si istá že dnes dostanem, pretože som mala včera mala silné bolesti podbruška a krížov ako mám pred menštruáciou ale nič). Tehotenský test mám negatívny, som v strese neviem ako menzes privolať.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, 5 dní meškajúca menštruácia ešte nič neznamená. Po užití tabletky núdzovej antikoncepcie sa menštruácia v daný mesiac nemusí dostaviť vôbec, prípadne môže dôjsť k znepravidelneniu menštruačného cyklu. Záleží aj od druhu užitého preparátu. Za predpokladu včasného a správneho užitia tabletky núdzovej antikoncepcie je pravdepodobnosť tehotenstva malá. Odsledujte si to.