Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,685 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Anonym

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň prajem, od februára beriem duphaston na úpravu cyklu, periódy od kedy som ich začala užívať dostavili sa mi presne na čas ale v auguste som vynechala. Teda 4.9.2024 som ich mala užiť do 13.9.2024 a perióda sa mi mala dostaviť na 28 cyklus teda toho 18.9. Mala som aj priznaky že sa mi majú dostaviť bolelo ma v podbrušku aj križe ale nič sa nestalo. A dneska 28.9.2024 som si urobila tehotensky test pretože počas ovulácie aj cez plodne dni sme mali s partnerom pohlavný styk ale tehotensky test mi vyšiel negatívny neviem či sa nemohlo stať źe som vynechala tabletky a preto sa nedostavili alebo že skoro by som urobila tehotensky test. Ďakujem krásne za pomoc a odpoveď :)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin vynechania menštruácie môže byť viacero. Ak ste vynechali Duphaston, môže to byť aj tým. Za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Tehotenský test však má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Skôr realizovaný tehotenský test môže byť aj falošne negatívny. Odsledujte si to. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť.