Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,464 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Ovulačné krvácanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcem sa spýtať na ovulačné krvácanie v dospievaní...mam 16 rokov a stáva sa mi že po dvoch týždňoch dostanem na deň/dva hnedý vytok alebo slabé krvácanie...

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ovulačné krvácanie môže nastať prakticky v ktoromkoľvek veku fertilného života, je charakteristické na 14 - 16 deň cyklu., je to úplne normálne, nemusíte sa znepokojovať. Pri akýchkoľvek nejasnostiach alebo ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Apreg

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, dnes som tu písala ohľadom uzitia tej núdzovej antikoncepcie konkrétne Apreg, tri dni po skončení menštruacie, dnes je to piaty deň od uzitia tabletky, zároveň to však vychádza dnes aj na plodne dni. Ako som ráno písala tak mala som tmavo hnedý výtok a bolesti v podbrušku, teraz je to však už červená krv a také ako keby krvné zrazeniny (väčšie kúsky). Tabletku som v minulosti už užila a nikdy sa mi toto nedialo. Moja gynekologicka má dovolenku, preto je toto zatiaľ jediná možnosť ako sa dozvedieť viac. Môže to všetko byť spôsobené tabletkou? Nemôže sa jednať o tehotenstvo? Tabletka bola uzita do dvoch hodín, a bola uzita len pre istotu ( z dôvodu vyvrcholenia do prezervatívu, no pri vyberaní som mala pocit že sa niečo dostalo aj mimo kondómu, preto sme sa rozhodli ju kúpiť) ďakujem a vopred sa ospravedlňujem za toľko správ

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nenapíšem Vám nič iné, ako som Vám napísal. Ak nedošlo k porušeniu kondómu a tabletku ste užili včas, tehotná nebudete. Príčin špinenia však môže byť viacero. Môže to byť vedľajší účinok núdzovej antikoncepcie, ako aj sa môže jednať o ovulačné krvácanie. Odsledujte si to.

  • Menštruácia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň chcela by som sa spýtať ze 1.4 som dostala menštruáciu mala som ju až 9.4 potom mi skončila 2 dni som ju nemala a včera večer som začala zas krvácať viete mi poradiť. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin krvácania môže byť viacero. Môže sa jednať aj o ovulačné krvácanie. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, výsledky vyšetrení, USG nález, ani ďalšie okolnosti, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Krvácanie mimo menštruácie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor,
    Mám 36 rokov, po pôrode sa mi skrátil cyklus na 23 dní (rodila som minulý rok v Marci). Posledné 3 menštruácie boli dosť zvláštne, krvácanie bolo veľmi silné, krv skôr hnedá až čierna so zrazeninami. Pár dní po menštruácii (2-4 dni) som opäť krvácala. Už menej ako počas menštruácie, trvalo to tak 2-3 dni. Minulý mesiac sprevádzala krvácanie mimo cyklu aj bolesť v podbrušku. Krvácanie bolo silnejšie, krv hnedá s veľkými zrazeninami. Bola som na vyšetrení u svojej gynekologičky, ktorá skonštatovala, že šlo pravdepodobne o biochemické tehotenstvo, ale že sa to vyčistilo samé a maternica je úplne čistá.
    Poslednú menštruáciu som mala 22.2. a predvčerom som začala znova krvácať. Ráno som mala bolesť vpravo v podbrušku, ako pri ovulácii a na obed som začala krvácať. Krv je červená, občas zrazená. Krvácanie je slabšie ako pri menštruácii, avšak stále dosť intenzívne.
    Viete mi prosím poradiť, čo by za tým mohlo byť? Moja gynekologička je momentálne na dovolenke. Ovulačné krvácanie som nikdy nemala. Alebo môže byť tento cyklus ešte ovplyvnený biochemickým tehotenstvom?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin krvácania, či špinenia môže byť viacero. Neviem, na základe čoho Vám bolo povedané, že sa jedná o biochemické tehotenstvo, či bolo realizované vyšetrenie beta HCG, či sa sleduje jeho dynamika, prípadne pokles až do negatívnych hodnôt. Ovulačné špinenie tiež prichádza do úvahy, prejavuje sa väčšinou v strede cyklu v období ovulácie hnedým špinením, no môže dôjsť aj ku zakrvácaniu, ako aj bolestiam v podbrušku. Nepoznám však nález, ani USG, ani výsledky realizovaných vyšetrení a všetky potrebné informácie a okolnosti, preto je ťažké sa takto objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní ťažkostí je potrebné realizovať gynekologické vyšetrenie a na základe vyšetrení sa určí príčina ťažkostí a stanoví sa ďalší postup..

  • Meškanie menštruácie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň chcem sa opýtať.
    V mesiaci október som mala 2 krát menštruáciu prvú 10.10 , Druhu 29.10 a od vtedy som menštruáciu nemala.
    Podľa aplikácie mi mešká 13dni . Dnes som si robila test bol negatívny. Čo to môže bit ? Môžem to byť tehotenstvo ? Príznaky nemám.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, druhé spomínané špinenie mohlo byť ovulačné krvácanie. Nepoznám však žiadne bližšie informácie ani okolnosti, preto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Príčin môže byť viacero. Za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Pre jednoznačné vylúčenie tehotenstva, ako aj v prípade nejasností alebo ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Krvácanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň prajem. 14.09 som mala ovuláciu a deň na to sa objavila krv. Ide o silnejšie krvácanie a trvá uz 4 dni. Ide o ovulačné krvácanie alebo je to niečo iné a mám sa obávať?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, na základe opisu sa môže jednať aj o ovulačné krvácanie. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.