Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,102 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Menštruácia prišla skôr

    , Autor: mery36

    Menštruácia je môj celoživotný problém, zažila som snáď naozaj v tejto oblasti všetko - silné krvácanie, dlhé krvácanie, meškanie, krvácanie každé 2 týždne - následná anémia ktorú mám kvôli menštruácii už od puberty,neskutočne bolesti a kŕče ( samozrejme že som sa chodila radiť zo svojou gynekologičkou - pri vyšetreniach nič nenašla - proste taká moja menštruácia je silná a problémová , samozrejme že nie stále, sú dlhé obdobia kedy je 28 dňová + - 2 dni a potom zas niečo - som trochu psychicky slabšej povahy takže na mňa všetko pôsobí - stresy a pod. ) A teraz moja otázka pred rokom a pol mi diagnostikovali myóm je kontrolovaný a okrem silnej menštruácií na ktorú som zvyknutá sa vlastne nič nezmenilo, len tento mesiac mam iba 20 dňový cyklus chcem sa opýtať či mám ísť hneď ku gynekologičke alebo počkať do druhého mesiaca ako sa bude menštruácia správať a keď sa to zopakuje tak ísť na kontrolu? nestresovala by som sa lebo u mňa menzes nikdy nebol ukážkový keby nie toho myómu.... jediná zmena ktorá u mňa nastala ,začala som brať tabletky B -kopmlex FORTE ale asi to nebude mať na menštruáciu žiaden vplyv... ĎAKUJEM za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    B komplex nemá vplyv žiaden, ak tak len priaznivý
    na menses zatiaľ vyčkajte , nemusíte ísť hneď k lekárovi, samozrejme ak by ťažkosti boli vo zvýšenej miere, navštívte lekára ihneď.
    s pozdravom

Podobné otázky

  • Menštruácia prišla skôr

    , Autor: janicqa

    Dobrý deň, prvýkrát sa mi stalo, že mi menštruácia prišla 4 dní skôr. Prvý deň som mala slabšie bolestí a len hnedý výtok, ďalšie 2 dní bola úplne slabá a 4 deň už nič. Nemám žiadne iné problémy. Čo za tým môže byť? Bežne mi mešká 1 až 2 dní a príde s veľkou bolesťou. Skôr som ju nemala ešte ani raz. Je potrebné to riešiť so svojou gynekologičkou?
    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, na menštruačný cyklus vplýva viacero faktorov a okolností. Nemusí sa jednať o žiadny problém. Odsledujte si to. Ak nebudete mať žiadne ťažkosti, nie je nutné to riešiť. Samozrejme, v prípade ťažkostí alebo nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Menštruácia

    , Autor: Dženyy

    Dobrý deň chcela by som sa opýtať.
S partnerom mávame vždy chránení styk a dosť pravidelne na posledy 28.4. Na druhý deň 29.4. Sa objavilo špinenie až krv prebiehalo to dva dni ako pri meštruacii no menštriácia mala prísť až o 4 dni 1.6. Som Už mala špinenie ako pred menštruáciou menštruaciu mám dostať až 3.6.
Pre ujasnenie Meňstruaciu mávam 2-3 dni 3.deň už úplne slabo alebo vôbec už 4. mesiac.
    Už je 3.6 okooo obeda a menštruácia sa stále nedostavila.
    Prisudzuješ to k tomu že menštruacia prišla o pár dni skôr keďže ju mám vždy takú krátku ale mám obavy pretože až dnes by som mala dostať menštruáciu.
Je to nejaký závažný problém? Priradzujem to k tmu že sa menštruacia prišla skor aj keď nie vzdy bola silná.
Alebo prisudzujem to k poraneniu pri pohlavnom styku.
Mohli by ste mi to ujasniť ? Mám obavy.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin môže byť viacero. Niekedy sa môže menštruácia dostaviť aj skôr a môže byť aj slabšej intenzity. Pohlavným stykom sa niekedy môže menštruácia spustiť. Špinenie po styku môže byť tiež spôsobené podráždením, či vznikom drobných poranení a trhliniek. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

  • Menštraucia prišla skor

    , Autor: KsT1

    Dobry deň menštruacia prišla 17.1. a 7dňovy pauzu začinam 24.1.....od 10.1 som uzivala lieky dorsiflex na 5dni. a to 17.1som dostala covid kasel sopel a pod. Dostala som aj antibiotika. Chcem sa spytat či ma toto všetko vplyv že som dostala menzes skor a že či mam pokračovat v 7dňovej pauze alebo začat uživat dalšie balenie Belari. Lebo už sa mi toto stalo že menštruacia prišla skor a aj tak som si dala 7dňovu pauzu a dostala som aj tak menzes takže som krvacala2 tyždne.
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas užívania hormonálnej antikoncepcie sa nejedná o menštruáciu, ale o krvácanie z vysadenia. Aj napriek pravidelnému užívaniu tabliet hormonálnej antikoncepcie sa môže špinenie, či krvácanie vyskytovať počas celého cyklu. Pokračujte pauze podľa plánu a následne v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. Spomínané užívané lieky, ako aj infekcia COVID-19 mohla mať vplyv na intenzitu, charakter, aj dĺžku krvácania. Odsledujte si to.