Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,008 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Menštruácia prišla skor

    , Autor: nezmame

    Dobrý den chcem sa opýtať či je poriadku že mi došla menštruácia skor o 14 dni až . Posledný týždeň som vo veľkom strese . V ten den ako mi začali veľmi slabe mi začala ovolucia ( trvali mi 2-3dni slabe ) pohlavný styk som mala pred týždňom a niečo . Beriem antiku ( kvôli oslave som si ju 2x zabudla dať) . Menštruáciu nemám pravidelnú uplne ale lepšiu ako bez antiky ( pridu neskor o
    1-2dni) Myslite že to je poriadku ? Je tam možnosť že som tehotna ? Ďakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste zabudli niekoľkokrát užiť tabletku hormonálnej antikoncepcie a mali ste nechránený pohlavný styk, tehotenstvo sa vylúčiť nedá. Počas užívania hormonálnej antikoncepcie je ovulácia blokovaná, takže k ovulácii nedochádza. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. V prípade ťažkostí alebo nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Menštruácia prišla skôr

    , Autor: janicqa

    Dobrý deň, prvýkrát sa mi stalo, že mi menštruácia prišla 4 dní skôr. Prvý deň som mala slabšie bolestí a len hnedý výtok, ďalšie 2 dní bola úplne slabá a 4 deň už nič. Nemám žiadne iné problémy. Čo za tým môže byť? Bežne mi mešká 1 až 2 dní a príde s veľkou bolesťou. Skôr som ju nemala ešte ani raz. Je potrebné to riešiť so svojou gynekologičkou?
    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, na menštruačný cyklus vplýva viacero faktorov a okolností. Nemusí sa jednať o žiadny problém. Odsledujte si to. Ak nebudete mať žiadne ťažkosti, nie je nutné to riešiť. Samozrejme, v prípade ťažkostí alebo nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Menštruácia

    , Autor: Dženyy

    Dobrý deň chcela by som sa opýtať.
S partnerom mávame vždy chránení styk a dosť pravidelne na posledy 28.4. Na druhý deň 29.4. Sa objavilo špinenie až krv prebiehalo to dva dni ako pri meštruacii no menštriácia mala prísť až o 4 dni 1.6. Som Už mala špinenie ako pred menštruáciou menštruaciu mám dostať až 3.6.
Pre ujasnenie Meňstruaciu mávam 2-3 dni 3.deň už úplne slabo alebo vôbec už 4. mesiac.
    Už je 3.6 okooo obeda a menštruácia sa stále nedostavila.
    Prisudzuješ to k tomu že menštruacia prišla o pár dni skôr keďže ju mám vždy takú krátku ale mám obavy pretože až dnes by som mala dostať menštruáciu.
Je to nejaký závažný problém? Priradzujem to k tmu že sa menštruacia prišla skor aj keď nie vzdy bola silná.
Alebo prisudzujem to k poraneniu pri pohlavnom styku.
Mohli by ste mi to ujasniť ? Mám obavy.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin môže byť viacero. Niekedy sa môže menštruácia dostaviť aj skôr a môže byť aj slabšej intenzity. Pohlavným stykom sa niekedy môže menštruácia spustiť. Špinenie po styku môže byť tiež spôsobené podráždením, či vznikom drobných poranení a trhliniek. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

  • Menštraucia prišla skor

    , Autor: KsT1

    Dobry deň menštruacia prišla 17.1. a 7dňovy pauzu začinam 24.1.....od 10.1 som uzivala lieky dorsiflex na 5dni. a to 17.1som dostala covid kasel sopel a pod. Dostala som aj antibiotika. Chcem sa spytat či ma toto všetko vplyv že som dostala menzes skor a že či mam pokračovat v 7dňovej pauze alebo začat uživat dalšie balenie Belari. Lebo už sa mi toto stalo že menštruacia prišla skor a aj tak som si dala 7dňovu pauzu a dostala som aj tak menzes takže som krvacala2 tyždne.
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas užívania hormonálnej antikoncepcie sa nejedná o menštruáciu, ale o krvácanie z vysadenia. Aj napriek pravidelnému užívaniu tabliet hormonálnej antikoncepcie sa môže špinenie, či krvácanie vyskytovať počas celého cyklu. Pokračujte pauze podľa plánu a následne v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. Spomínané užívané lieky, ako aj infekcia COVID-19 mohla mať vplyv na intenzitu, charakter, aj dĺžku krvácania. Odsledujte si to.