Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Menštraucia prišla skor

    , Autor: KsT1

    Dobry deň menštruacia prišla 17.1. a 7dňovy pauzu začinam 24.1.....od 10.1 som uzivala lieky dorsiflex na 5dni. a to 17.1som dostala covid kasel sopel a pod. Dostala som aj antibiotika. Chcem sa spytat či ma toto všetko vplyv že som dostala menzes skor a že či mam pokračovat v 7dňovej pauze alebo začat uživat dalšie balenie Belari. Lebo už sa mi toto stalo že menštruacia prišla skor a aj tak som si dala 7dňovu pauzu a dostala som aj tak menzes takže som krvacala2 tyždne.
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas užívania hormonálnej antikoncepcie sa nejedná o menštruáciu, ale o krvácanie z vysadenia. Aj napriek pravidelnému užívaniu tabliet hormonálnej antikoncepcie sa môže špinenie, či krvácanie vyskytovať počas celého cyklu. Pokračujte pauze podľa plánu a následne v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. Spomínané užívané lieky, ako aj infekcia COVID-19 mohla mať vplyv na intenzitu, charakter, aj dĺžku krvácania. Odsledujte si to.