Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,440 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • ESCAPELLE

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň chcela by som sa opýtať spala som zo svojím priateľom po menšturácii ktorú som dostala 20 apríla a skončila 23 alebo 22 apríla no ale praskol kondón tak rýchlo ešte v ten deň som užila tabletku ESCAPELLE do 3 alebo 4 hodín všetko bolo v poriadku 25 apríla som ju užila a dneska 2 Mája som dostala nečaknú menštruáciu ktorú som mala dostať až o mesiac mohla mi táto tabletka spôsobiť problémy ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    užitie Escapelle sa často spája s poruchou cyklu, preto mimomenštruačné krvácanie je absolútne typické.

Podobné otázky

  • Antikoncepcia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pan doktor. Popisem v kratkosti problem z predchadzajuceho mesiaca. 6.aprila som mala nechr. pohl styk.Do 55 hodin som vzala Escapelle.Po 6 dnoch od tabletky som zacala krvacat (cca 5 dni) nasledne za dalsie 2 tyzdne od tohoto krvacania som mala spinenie cca 4 - 5 dni.Bolo to tyzden pred ocakavanou riadnou menstruaciou.Ta sa vsak nedostavila.Robila som si niekolko teh.testov - vsetky negativne.Posledny som si robila po 47 dnoch od styku rano - negativny.Dala som si predpisat antikoncepciu.A kedze ta sa zacina uzivat v prvy den menstruacie a kedze zrejme Escapelle mi rozhadzalo cyklus,tak som len cakala,kedy dostanem dalsiu.Vcera som zacala jemne spinit a to pokracuje aj dnes.Moja otazka znie,mam este pockat,ci sa menstruacia rozbehne alebo uz mam zacat s prvou tabletkou aj ked mam len slabe spinenie?Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za daných okolností predpokladám, že tehotná nie ste. Môžete začať s užívaním tabliet hormonálnej antikoncepcie aj dnes. Môže sa stať, že špinenie ustane. Preventívne sa chráňte aj doplnkovo (používajte aj kondóm) prvých 7 dní. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Meskajuca menstruacia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    0
    0,00 €
    Späť na poradne - Gynekológia
    MESKANIE MENSTRUACIE
    Dobry den. 6 aprila som mala naposledy pohl.styk. Partner vsak nevyvrcholil do mna,ale aj tak som si do 55 hodin vzala Escapelle. Po 6 dnoch som zacala krvacat. Bolo to tyzden pred ocakavanou menstruaciou /posledna riadna bola 29. marca/ potom priblizne za 2 tyzdne od toho krvacania po tabletke som mala cca 5 dni hnede spinenie s kuskami sliznice. Tehotensky test som si robila niekolkokrat - vzdy boli negativne a posledny som si robila na 39 den od styku rano a bol tiez negativny. Teraz uz vobec netusim, kedy si mam pocitat dalsiu menstruaciu, nakolko neviem, ci to krvacanie po Escapelle bola mensturacia. Mam uz toto zacat riesit s gynekologom alebo si mam urobit dalsie testy? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za daných okolností si myslím, že tehotná nebudete. Medzi najčastejšie vedľajšie, či nežiadúce účinky núdzovej antikoncepcie patrí znepravidelnenie menstruačného cyklu, ktoré môže trvať aj niekoľko mesiacov. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Samozrejme, pri pretevávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností je vhodné navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

  • Meškanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobré ráno. Potrebujem poradiť. Dnes je 13ty deň čo mi mešká menštruácia. Minulý mesiac,tri dni po styku som mala tabletku po Escapelle. Menzes som mala dostať 11.2, mala som aj PMS bolesti ale menzes nikde. 18.2 mi doktorka pichla vyvolávaciu injekciu ale menzes aj napriek bolestiam stále nechodí. Včera sme mali s priateľom styk chránený aby sme sa pokúsili privolať menzes ale tiež nič. Už som z toho dosť nervózna. Tento mesiac som mala aj chrípku a veľa stresu ale 13 dni meškania sa mi ešte nestalo, testy som si robila asi 6x a vždy jasné negatívne. Čo mám robiť prosím vás?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu správneho a včasného užitia tabletky núdzovej antikoncepcie je pravdepodobnosť tehotenstva pomerne malá. Najčastejším vedľajším účinkom preparátov tabliet núdzovej antikoncepcie je znepravidelnenie menštruačného cyklu. Po podaní Agolutinu by sa mala menštruácia dostaviť do 10 - 14 dní, ale nemusí. Ak sa vylúči tehotenstvo, dá sa podať Agolutin ešte raz. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

  • Vyvolanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer. Koľko dní po vyvolaní menštruácie, menzes príde? Dnes je to tretí deň od môjho vyvolania a zároveň 10 deň meškania (užila som tabletu po Escapelle.) Robila som si tehotenské testy v príbehu posledného týždňa a pol každé dva dni a vyšli negatívne. Dnes ak včera ma silno boli podbruško a kríže ako pred menštruáciou ale nič neprišlo, mám akurát biely výtok. Sliznica maternice vyzerá vraj že sa ide odlupovat podľa mojej doktorky. Znamená to teda že menzes príde čoskoro? Aká je doba kedy treba opäť navštíviť gynekológa ak mi nepríde?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, štandardne sa menštruácia po podaní Agolutinu dostaví do 10 až 14 dní. Spomínané bolesti podbruška môžu znamenať prejavy predmenštruačného syndrómu. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Meskajuca menstruacia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den mam otázku. Po použití tabletky po-Escapelle som na 3 den dostala menštruáciu. Menstruacia skoncila asi po 3-4. Od vtedy ubehli 2 mesiace a menstruacia sa stale nedostavila. Mozem mat nejake zdravotne problemy alebo je to spôsobené tou tabletkou?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin meškania menštruácie, či celkovo znepravidelnenia menštruačného cyklu môže byť viacero. Nevylučujem vplyv tabletky núdzovej antikoncepcie. Za predpokladu správneho a včasného užitia tabletky núdzovej antikoncepcie je pravdepodobnosť tehotenstva malá. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.