Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,450 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Vyvolanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer. Koľko dní po vyvolaní menštruácie, menzes príde? Dnes je to tretí deň od môjho vyvolania a zároveň 10 deň meškania (užila som tabletu po Escapelle.) Robila som si tehotenské testy v príbehu posledného týždňa a pol každé dva dni a vyšli negatívne. Dnes ak včera ma silno boli podbruško a kríže ako pred menštruáciou ale nič neprišlo, mám akurát biely výtok. Sliznica maternice vyzerá vraj že sa ide odlupovat podľa mojej doktorky. Znamená to teda že menzes príde čoskoro? Aká je doba kedy treba opäť navštíviť gynekológa ak mi nepríde?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, štandardne sa menštruácia po podaní Agolutinu dostaví do 10 až 14 dní. Spomínané bolesti podbruška môžu znamenať prejavy predmenštruačného syndrómu. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Vyvolavacka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý den. Objednala som sa ku gynekologicke na vyvolanie menštruácie. Môže mi menštruáciu vyvolať sestra bez vyšetrenia lekára? Pretože mám prísť ráno o 6:00 kedy tam doktorka ešte nie je. Ešte by som sa chcela opýtať či je možné že mi menzes nepríde ani potom? Aj keď mám všetky testy negatívne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak podanie “vyvolávačky” schválil a indikoval lekár, ktorý pozná všetky výsledky vyšetrení, nálezy aj okolnosti, injekciu Vám môže podať sestra, ktorá to aj bežne podáva. Ak by sa menštruácia nespustila, dá sa podanie injekcie zopakovať. O tejto situácii by však mal lekár vedieť a podľa toho ďalej menežovať postup. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

  • Výtok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Dnes je to 42 deň môjho nepravidelného cyklu a zároveň tak 5den čo pociťujem bolesti v podbrušku a mám citlivé prsia, deň čo deň je bolesť silnejšia a vždy si myslím že to už prišlo ale stále nič. Väčšinou mi na vyvolanie pomáha sex. No ani to nezabralo ani neviem čo ešte viac mám robiť. Už som konečne vyzdravela a dnes som sa opäť zobudila s herpesom a kašľom. Každý krát mám pocit že som už dostala a stále nič. Mám však biely výtok, hustý až tak mliečnej farby. Môže to niečo znamenať?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin výtoku môže byť viacero. Nie každý výtok z pošvy je patologický. Keďže nepoznám žiadne nálezy, výsledky vyšetrení, ani všetky okolnosti. takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Nepravidelný cyklus

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Dnes je to 42 deň môjho nepravidelného cyklu a zároveň tak 5den čo pociťujem bolesti v podbrušku a mám citlivé prsia, deň čo deň je bolesť silnejšia a vždy si myslím že to už prišlo ale stále nič. Väčšinou mi na vyvolanie pomáha sex. No ani to nezabralo ani neviem čo ešte viac mám robiť. Už som konečne vyzdravela a dnes som sa opäť zobudila s herpesom a kašľom. Brala som tento mesiac silné antibiotiká dvakrát plus ďalšie lieky proti bolesti. Môže to byť práve tá choroba ktorá by akoby bránila k spusteniu menštruácie? Tehotenské testy som si robila tri a všetky negatívne z ranného moču, styk mám vždy chráneny kondómom. PMS mávam každý cyklus no väčšinou mám bolesti tak dva dni pred a potom sa to spustí, teraz stále nič. Som už zúfalá. Ku gynekologicke môžem ísť najbližšie až 11.9 .
    Ďakujem za pomoc

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, choroba, užívanie antibiotík, liekov, stres, pokles imunity, to všetko má vplyv na menštruačný cyklus a môže spôsobiť jeho znepravidelnenie. Za predpokladu chráneného pohlavného styku tehotná nebudete. Spomínané prejavy PMS môžu trvať aj niekoľko dní, aj týždeň. Odsledujte si to. Menštruácia sa ďalšie vyvolať podaním injekcie cestou Vášho obvodného gynekológa. Ja sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Kedy vyvolanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobre ráno pán doktor. Už som tu písala ohľadom meškania menštruácie. Dnes je to 40ty deň cyklu, bolestí v podbrušku mám už tak štvrtý deň, prsia mám veľmi citlivé no menštruacia stále nikde. Neviem či je to tak kvôli tým silným antibiotikám čo som brala alebo aktuálnej chorobe. Tehotenský test mám negatívny. Len som Vás chcela poprosiť o radu, kedy mám moji situáciu riešiť s gynekologickou, aby mi menzes vyvolala?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste ešte aktuálne chorá, neviem či má zmysel menštruáciu vyvolávať. Áno, s najväčšou pravdepodobnosťou Vám menštruácia mešká kvôli aktuálne prebiehajúcemu ochoreniu a užívanými antibiotikám. Ak nedôjde k spontánnemu spusteniu menštruácie, môžete navštíviť Vášho obvodného gynekológa za účelom vyvolania menštruácie po vyliečení.

  • problem

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry vecer dneska bola na gyn vys na sone nic nevidela ziadnu tehotnost dostala som agolutin a tehotensky test bol negat tak neviem co si mam otom mysliet ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, znamená to to, že tehotná nie ste a bola Vám podaná injekcia na vyvolanie menštruácie, ktorá by sa mala dostaviť do cca 7 dní. Odsledujte si to. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa, ktorého v prípade ťažkostí alebo nejasností navštívte.