Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,450 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Meskajuca menstruacia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    0
    0,00 €
    Späť na poradne - Gynekológia
    MESKANIE MENSTRUACIE
    Dobry den. 6 aprila som mala naposledy pohl.styk. Partner vsak nevyvrcholil do mna,ale aj tak som si do 55 hodin vzala Escapelle. Po 6 dnoch som zacala krvacat. Bolo to tyzden pred ocakavanou menstruaciou /posledna riadna bola 29. marca/ potom priblizne za 2 tyzdne od toho krvacania po tabletke som mala cca 5 dni hnede spinenie s kuskami sliznice. Tehotensky test som si robila niekolkokrat - vzdy boli negativne a posledny som si robila na 39 den od styku rano a bol tiez negativny. Teraz uz vobec netusim, kedy si mam pocitat dalsiu menstruaciu, nakolko neviem, ci to krvacanie po Escapelle bola mensturacia. Mam uz toto zacat riesit s gynekologom alebo si mam urobit dalsie testy? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za daných okolností si myslím, že tehotná nebudete. Medzi najčastejšie vedľajšie, či nežiadúce účinky núdzovej antikoncepcie patrí znepravidelnenie menstruačného cyklu, ktoré môže trvať aj niekoľko mesiacov. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Samozrejme, pri pretevávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností je vhodné navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Meškanie menštruácie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, menštruácia mi mešká 5 deň a negativny tehotensky test. V deň menštruácie vodnatý výtok. Test som si robila s ranného moču tycinkovy tehotensky test livisan 99 percent ny. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Skôr realizovaný tehotenský test môže byť aj falošne negatívny. Päť dní meškajúca menštruácia ešte nič neznamená. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • menstruacia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň Pan doktor v juli sme boli na dovolenke a uzivala som norethisteron potom po vysadeni som dostala 19.7 menstruaciu a teraz som mala dostať 16.8 a nedostala som styk som mala 7.8 mal kondom ale prvo isiel bez kondomu az potom si ho dal ked sa chcel spraviť je mozne tehotenstvoje mozne ze sa mi posunula ovulacia ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tak za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá, ale ako som už písal, za daných okolností je možností viacero. Pár dní meškajuca menštruácia ešte nič neznamená. Odsledujte si to. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Meškanie ms

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, menštruácia mi mešká 4 dní. Som trochu v strese pretože na nohavickach sa mi objavil vytok sfarbeny do hnedá. Mam bolesti chrbtice a zvýšenú chuť na sladké. Môže to byť PMS alebo nie?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin špinenia môže byť viacero. Štyri dni meškajúca menštruácia ešte nič neznamená. Môže sa jednať aj o počínajúcu menštruáciu. Samozrejme, ak ste mali nechránený pohlavný styk, tehotenstvo sa vylúčiť nedá. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to.

  • Meškanie menstruacie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, mešká mi menštruácia už 2 dní. Som celkom v strese, pár dní som spala len máličko. Je možné že to je z toho? Poprípade nejaké tipy na privolanie menzesu? Vopred ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, dva dni meškajúca menštruácia ešte nič neznamená a o ničom to nehovorí. Je to pomerne bežné. Na menštruačný cyklus má vplyv viacero faktorov. Stres, nedostatok spánku, či celkovo rozhodený biorytmus môže spôsobiť meškanie menštruácie. Nie je zatiaľ potrebné podnikať žiadne kroky. Odsledujte si to.

  • Meškajúca menštruácia a tehotenský test

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcem sa spýtať menštruácia mi mešká 22 dní, posledná bola 29.5. Menštruáciu mávam pravidelnú 28, 29 dnový cyklus. Pred večerom som si robila tehotenský test clear blue digitálny a vyšiel mi pozit. 1-2 a dnes ráno som si robila tehotenský test GS mamatest a ten mal negatívny výsledok.
    Je možné že som tehotná? Ku svojmu dr som objednaná až 31.7. keďže má dovolenku. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Niekedy môže tehotenský test byť aj falošne pozitívny, rovnako tak aj falošne negatívny. Záleží od okolností, typu testu, ... Ak nemáte žiadne ťažkosti, odsledujte si to. Pre jednoznačné potvrdenie tehotenstva je potrebné realizovať odber krvi na beta HCG, ako aj USG vyšetrenie. Ak nemáte ťažkosti, stačí navštíviť Vášho obvodného gynekológa podľa objednania, pri ťažkostiach, najmä krvácaní, či bolestiach aj skôr.