Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,440 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • mešká menštruacia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, Chcela by som sa opýtať mešká mi menštruácia 7 dní. Mam bolestí v chrbte a brucha ako pri menštruácii nie pod brušku bola som chorá užívala som theraflu a šumivý aspirín C. Mala som aj mám stres vraciam sa do roboty od 2 mája po materskej dovolenke. O syna sme sa snažili 2 roky antikoncepciu neberiem. Keď som si robila test ukázal mi dve čiarky. Tehotná sa vôbec necítim pri synovi som to cítila hneď ani som ešte nemala test spravený a nemám ani príznaky tehotenstva menštruácia mi meškala aj v marci 4 dní. Vtedy som bola tiež chorá ale nerobila som si test. Teraz som zmätená neviem čosi mam o tom myslieť.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    ak vám tehotenský test ukázal dve čiarky, a zároveň vám mešká menštruácia je veľmi pravdepodobné, že ste tehotná. Tehotenské príznaky sa nemusia hneď vyskytnúť.

Podobné otázky

  • Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin meškajúcej menštruácie, ako aj zapáchajúceho výtoku môže byť viacero. Nevylučujem, že meškanie menštruácie je spôsobené infekciou, ktorej prejavom je zapáchajúci výtok. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vám zrealizuje kultivačné vyšetrenie pošvy a na základe nálezov a výsledkov vyšetrení určí ďalší postup.

  • Meškanie 3 dni

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobre ráno. Ospravedlňujem sa, že sa opäť pýtam ale nervy mi nedajú pokoj. Dnes je to tretí čo mi mešká menštruácia. Bola som chorá tento mesiac cca 10 dní (užívala som codein, Ibalgin) a pod stresom. Styk som mala vždy len chránený a nikdy nie počas plodných dní či ovulácie. Nejde mi ale do hlavy prečo mi meškajú. Dosť často bývam v strese lebo študujem a nieraz som bola aj prechladnuta, no väčšinou prišli tak na druhý deň
    Tt som si robila pred dvoma dňami a je negatívny. Brucho ma boli, už včera som bola presvedčená o tom že ju dostanem ale nič. Moja gynekologicka má najbližší voľný termín až o tri týždne. koľko je to meškanie ešte bežné? Je niečo voľne dostupné čím by sa dala privolať.
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin meškania menštruácie môže byť viacero. Už len na základe opisu niekoľko. Od užívania spomínaných liekov, celkovo prekonaného ochorenia, stresového obdobia, ... Navyše, za predpokladu chráneného pohlavného styku tehotná nebudete. Tri dni meškajúca menštruácia ešte nič neznamená. Spomínané pobolievanie podbruška môže značiť blížiacu sa menštruáciu. Podľa mňa však nie je vôbec dôvod na paniku. Odsledujte si to.

  • meškanie menštruácie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    dnes je to 9. deň čo mi mešká menštruacia. Minulý mesiac som mala normálne na čas. Od poslednej menštruácie som pohlavný styk nemala. Je aj tak možné, že som tehotná?
    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste nemali vôbec pohlavný styk, tehotná nemáte byť z čoho. Ak ale nie je vylúčené otehotnenie v predošlé mesiace, môžete si skúsiť realizovať tehotenský test. Predchádzajúca menštruácia nemusela byť menštruácia. Takto sa Vám ale bližšie objektívne vyjadriť neviem. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Meškajúce menštruácia sprevádzaná žalúdočnými problémami

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, pán doktor.
    S partnerom sa nesnažíme o bábätko, ale nebránili by sme sa tomu, keby sa nám zadarilo.
    29.3. na 17. deň cyklu sme mali nechránený pohlavný styk, ktorý prebehol veľmi tesne pred ovuláciou. K blížiacej sa menštruácii som pociťovala mierne pichanie v oblasti vaječníkov. Mám 30-31 dňový menštruačný cyklus, tým pádom mi dnes už tretí deň mešká menštruácia.
    Druhý deň meškania, mi miesto menštruácie prišli kŕče v žalúdku a vodnatá hnačka, ktorá trvá druhý deň. Menštruácia stále nikde. Príznaky, ktoré som pred menštruáciou mala a ďalej pokračujú, ako pichanie vo vaječníkoch, bolesť pŕs, nafúknuté bruško, chute som pripisovala blížiacej sa menštruácii.
    Prosím Vás, mohlo by ísť o príznaky tehotenstva?
    Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Príčin tráviacich ťažkostí však môže byť viacero. Nemusia byť vôbec gynekologického pôvodu. Odsledujte si to. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Pri gynekologických ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Meškanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobré ráno. Potrebujem poradiť. Dnes je 13ty deň čo mi mešká menštruácia. Minulý mesiac,tri dni po styku som mala tabletku po Escapelle. Menzes som mala dostať 11.2, mala som aj PMS bolesti ale menzes nikde. 18.2 mi doktorka pichla vyvolávaciu injekciu ale menzes aj napriek bolestiam stále nechodí. Včera sme mali s priateľom styk chránený aby sme sa pokúsili privolať menzes ale tiež nič. Už som z toho dosť nervózna. Tento mesiac som mala aj chrípku a veľa stresu ale 13 dni meškania sa mi ešte nestalo, testy som si robila asi 6x a vždy jasné negatívne. Čo mám robiť prosím vás?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu správneho a včasného užitia tabletky núdzovej antikoncepcie je pravdepodobnosť tehotenstva pomerne malá. Najčastejším vedľajším účinkom preparátov tabliet núdzovej antikoncepcie je znepravidelnenie menštruačného cyklu. Po podaní Agolutinu by sa mala menštruácia dostaviť do 10 - 14 dní, ale nemusí. Ak sa vylúči tehotenstvo, dá sa podať Agolutin ešte raz. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.