Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,450 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Meškanie 3 dni

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobre ráno. Ospravedlňujem sa, že sa opäť pýtam ale nervy mi nedajú pokoj. Dnes je to tretí čo mi mešká menštruácia. Bola som chorá tento mesiac cca 10 dní (užívala som codein, Ibalgin) a pod stresom. Styk som mala vždy len chránený a nikdy nie počas plodných dní či ovulácie. Nejde mi ale do hlavy prečo mi meškajú. Dosť často bývam v strese lebo študujem a nieraz som bola aj prechladnuta, no väčšinou prišli tak na druhý deň
    Tt som si robila pred dvoma dňami a je negatívny. Brucho ma boli, už včera som bola presvedčená o tom že ju dostanem ale nič. Moja gynekologicka má najbližší voľný termín až o tri týždne. koľko je to meškanie ešte bežné? Je niečo voľne dostupné čím by sa dala privolať.
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin meškania menštruácie môže byť viacero. Už len na základe opisu niekoľko. Od užívania spomínaných liekov, celkovo prekonaného ochorenia, stresového obdobia, ... Navyše, za predpokladu chráneného pohlavného styku tehotná nebudete. Tri dni meškajúca menštruácia ešte nič neznamená. Spomínané pobolievanie podbruška môže značiť blížiacu sa menštruáciu. Podľa mňa však nie je vôbec dôvod na paniku. Odsledujte si to.

Podobné otázky

  • Meškanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pani doktorka,
    cyklus mavam pravidelny 27 dnovy, mam uz 2 deti. Teraz mi meska menzes 3 dni, domace teh. testy boli zatial negativne. Posledny pohlavny styk bol pred 10 dnami. Myslite si, ze aj napriek negativnym testom mozem byt tehotna, mam skusat znova testy a po akej dobe mam kontaktovat gynekologa ak sa menzes stale nedostavi.
    Dakujem vopred za Vas cas.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    test nemusí byť stopercentný
    test má význam robiť až tak po 2 týždňoch od posl. styku
    meškanie 3 dni ešte nie je dlhá doba, vyčkajte,
    následne navštívte lekára ak by sa menses nedostavil
    S pozdravom