Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,423 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Spinenie po cvičení

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, užívam už rok a pól antikoncepciu Dienorette, dnes mám užiť 10. Tabletku z blistra, HAK užívam pravidelne, bez zabudnutia, no dnes ráno som bola cvičiť silový tréning, keď som sa vrátila domov všimla som si slabo hnedý výtok na nohavičkach, je možné že to je z cvičenia ? Keďže tabletky užívam poctivo.
    Za vašu odpoved veľmi pekne ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, je to možné, že po silovom tréningu dá mohla krv dostať na tosletný papier, či spodné prádlo. Špinenie počas užívania hormonálnej antikoncepcie, aj za predpokladu pravidelného a správneho užívania, sa vyskytovať môže. Je to pomerne časté. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidlenom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

Podobné otázky

  • Špinenie po cvičení

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,prosim o radu,posledne 3mesiace cvičìm(Jumping) 2krat týždenne,no a vždy po cvičení špinìm alebo slabučko zakrvacam.Viem že to bolo aj cez ovulku,čo chápem potom vždy aj po ovulke na 4-5deň špinìm,no a mín.mesiac aj 3dni pred menzesom som po cvičení slabo zakrvacala.Menzes mám pravidelný na 28dc normálnej intenzity.Za ten čas čo cvičìm som schudla 3kg a stravujem sa normálne,nedrzim diétu.Je to normálne,alebo čo môže byť za tým.Mam 30rokov.D ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste pomerne radikálne a v krátkom období zmenili životosprávu ako aj zintenzívnili pohybovú aktivitu, môže na to reagovať aj Váš menštruačný cyklus. Treba si to odsledovať, pri pretrvávaní ťažkostí ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.