Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,423 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Možná ovulácia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    nesnažíme sa o bábätko, ale nebránili by sme sa mu. 11dc sme mali s partnerom nechránený pohlavný styk. 12dc ma sprevádzala bolesť v oblasti vaječníkov, krížov, bedier, hlavy ako pri ovulácii. V ten istý deň sme mali s partnerom nechránený pohlavný styk s tým, že sa nespravil do mňa. Následne som mala po utretí na papieri ružovú škvrnu. Ťažko sa mi určuje deň ovulácie, pretože mám nasledovné dĺžky cyklov 28,31,32. Dnes ma pobolieva pravý vaječník ale bolesť je mierna, bez dalších sprievodných bolestí chrbta, bedier. Mohlo ísť prosím o ovuláciu? Alebo môžu byť tie bolesti spôsobené začínajúcim plodným obdobím.
    Ďakujem a prajem Vám pekný deň.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin pobolievania môže byť viacero. Samozrejme, za predpokladu nechráneného pohlavného styku, navyše v čase pravdepodobne prebiehajúcej ovulácie, sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Odsledujte si to. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Tehotenský test má však zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie.

Podobné otázky

  • Neprišiel menzes mozna ovulacia tento mesiac ,

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň chcem sa informovať – minuly mesiac som mala neovulacny cyklus mala som po biochemickom tehotenstve spravila sa mi funkčná cysta 2,7cm.. a nemala som kvôli tomu menzes… je možné že som of fnes začala pociťovať bolesti v podbrušku že by to bola ovulacia ? Alebo ovulacia nastať zento cyklus nemôže kvôli vynechanemu menzesu?
    Myslím, či je možné že tento mesiac ovulacia prevezené aj napriek tomu že minuly nebolq a nebol ani menzes

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ovulačný a menštruačný cyklus sú dva samostatne fungujúce cykly, ktoré za normálnych okolností na seba nadväzujú. Žena môže ovulovať a nemusí mať menštruáciu ale aj opačne, môže mať menštruáciu a nemusí ovulovať (anovulačné cykly). Príčin bolestí u Vás môže byť viacero. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.