Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,453 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Menštruačne bolesti

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, som 4 mesiace po porode. Dojcim. Menstruaciu som este nedostala. Od skoncenia 600nedelia mam takmer neustale biely hlienovity vytok ako ovulacny a menstruacne bolesti podbruska. Na gynekologickej prehliadke bolo vsetko ok. Svrbenie ani dalsie tazkosti nemam. Je to prosim v poriadku? Gynekologom mi bol predpisany macmiror ale nepomohol. Vytok aj bolesti pretvrvavaju. Cytlogia bola nehativna kultivacia streptokok. Moze to byt prosim sposobene dojcenim? Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ešte kojíte, menštruáciu mať nemusíte. Biely výtok je pomerne častý, môže to byt aj vplyvom prítomnosti laktobacilov. Ak Vám z výteru vyšiel streptococcus agalactiae, nemusí vždy spôsobovať ťažkosti a nemusí byť, mimo doby pôrodu, preliečovaný. Nevylučujem však, že spomínaný výtok je spôsobený ním. Liečba sa nasadzuje podľa citlivosti na antibiotiká. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Bolesti

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor.
    Potrebujem po radu, dnes je 23 deň môjho cyklu. Mám od začiatku nepravidelný cyklus. Zväčša sa to však pohybuje od tých 30-40 dní. Dnes je to už asi piaty deň co mám bolesti v podbrušku. Dneska je to však silnejšie, pripomína mi to menštruačné bolesti. Ale neviem či by som dostala menzes už takto skoro. Mám PMS a začína mi tak týždeň pred, no to mi aj tak nevychádza. Styk som mala len chránený prezervatívom. Ďakujem za radu

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin pobolievania podbruška môže byť viacero. Nevylučujem, že u Vás môže prebiehať ovulácia, prípadne sa u Vás môže jednať aj o predmenštruačný syndróm. Ťažko takto povedať. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade zhoršenia navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Pichanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, je normálne mať počas plodných dní ostré pichanie v podbrušku? Alebo až také ťahanie. Nemôže sa jednať o uhniezdovanie vajíčka alebo tak? Sex bol však vždy chránený. No deje sa mi to po prvý krát a neviem čo s tým, pripomina mi to menštruačné bolesti, no som len v strede cyklu

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, podľa opisu sa u Vás jedná o tzv. ovulačné bolesti, ktoré nie sú ničím výnimočným, no nevyskytujú sa u každej ženy, ani každý mesiac. Odsledujte si to. Do dvoch dní by mali ustáť. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Menštruácia neprišla, iba hnedý výtok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer mam taky problém... Beriem antikoncepciu už asi rok. Mam 37 rokov, mam 4 deti... Najprv mi meskala menštruácia asi týždeň, ale mam nafúknuté brucho a bolesti v podbrušku už viac než 2 týždne, pred niekoľkými dňami som dostala menštruáciu, teda ak to menštruáciou môžem nazvať, pretože nešla zo mňa červená krv ale skôr do hneda.. A bolo to také slabúčké krvácanie, alebo skôr špinenie... Lenže trvalo to len dva dni.. No nafukuje ma stále a bolesti mam stále, tie bolesti sú ako menštruačné bolesti. Môj gynekológ ma momentálne dovolenku, tak preto tu píšem o mojom probléme... Aj tehotenský test som si robila a výsledok bol negatívny.... A okrem toho má často bolieva hlava a aj kríže. Za vašu odpoveď vopred ďakujem. Lenka

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas užívania hormonálnej antikoncepcie, aj napriek jej pravidelnému a správnemu užívaniu, sa krvácanie z vysadenia, či spádu hormónov nemusí dostaviť. Môže sa u Vás jednať aj o prejav vedľajších, či nežiadúcich účinkov hormonálnej antikoncepcie. Nemusí sa však vôbec jednať o gynekologický problém, ale o tráviaci. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Vyskúšať sa môže na čas vysadiť hormonálna antikoncepcia, prípadne zmeniť preparát hormonálnej antikoncepcie. Na to je však potrebné navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

  • Caste krvacanie pocas dojcenia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,
    Pan doktor chcela by som sa opytat na krvacanie mimo cyklu. Mam 7mes syna, ktory je plne dojceny, teraz sme zacali prechadzat na prikrmy. Posledne 3 mesiace mam menstruaciu aj 9-10 dni, potom 3 dni nic a potom opat. Pri oboch krvacaniach sa mi tvoria zrazeniny asi o velkosti 2€. Bolesti mam male, take bezne menstruacne bolesti v podbrusku. Chcela by som sa teda opytat, ci je to pocas dojcenia sposobene hormonmi, alebo to mam nejak riesit? Dakujem pekne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nepravidelné krvácanie, aj čo sa týka intenzity, aj čo sa týka dĺžky, je počas obdobia kojenia pomerne časté. Je to spôsobené hormonálnym nastavením. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Menstruacia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer,chcela som sa opýtať ci sa to stáva že mam silnejšie menštruačné bolesti s trosku špinením ,sem tam sa objaví aj krv ale nie je to take normálne ako to býva každý mesiac….Myslím tým že mam bolesti ale bez krvácania …Vedeli by ste mi prosím poradiť čo mam robiť?Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin bolestí môže byť viacero. Iba na základe Vášho opisu sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Nepoznám žiadne bližšie informácie, okolnosti, výsledky vyšetrení, ani nálezy. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.