Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,453 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Bolesti

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor.
    Potrebujem po radu, dnes je 23 deň môjho cyklu. Mám od začiatku nepravidelný cyklus. Zväčša sa to však pohybuje od tých 30-40 dní. Dnes je to už asi piaty deň co mám bolesti v podbrušku. Dneska je to však silnejšie, pripomína mi to menštruačné bolesti. Ale neviem či by som dostala menzes už takto skoro. Mám PMS a začína mi tak týždeň pred, no to mi aj tak nevychádza. Styk som mala len chránený prezervatívom. Ďakujem za radu

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin pobolievania podbruška môže byť viacero. Nevylučujem, že u Vás môže prebiehať ovulácia, prípadne sa u Vás môže jednať aj o predmenštruačný syndróm. Ťažko takto povedať. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade zhoršenia navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Bolesti vajecnikov

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pan doktor. S partnerom planujeme dieta. Poslednu menstruaciu som mala 27.8.2024, potom som si robila ovulacne testy a pozitivny ovulacny test som mala 5.9.2024, tak sme sa s priatelom snazili aj predtym dnom, v ten den a po nom. Zhruba po tyzdni od toho 5.9. ma zacalo pichat v podbrusku na lavej strane. Tiez som zacala mat velmi citlive bradavky a mala bolest prs. Od soboty ( 14.9) mavam velke nevolnosti, je mi uplne na zvracanie, nechuti mi nic jest, aj oblubene jedla a napoje mi uz vobec nechutia, citim sa slaba, mavam bolesti v podbrusku, raz vlavo, raz vpravo, ale vascinou casu ma picha v lavom vajecniku. Teraz v pondelok a v utorok som mala silny vytok bledoruzovej farby, potom hnedy. Vcera rano som vstala so silnou bolestou celeho tela, bolest hlavy, zle od zaludka, trosku hnedeho vytoku, myslela som, ze to je moj posledny den. Poobede ma to ale preslo a vecer sme mali s partnerom sex, pri ktorom ma bolelo v podbrusku na lavej strane a hned po sexe pri utierani som si nasla trochu krvi a hnedy vytok. Tak som sa rozhodla, ze si dnes hned rano kupim skory tehotensky test, hned som si ho aj urobila, ale zatial je negativny. Pisu, ze test sa moze robit 6 dni pred menstruaciou a menstruaciu mam dostat za 6 dni. Dnes od rana mi je zase zle na vracanie, bolia ma oba vajecniky a krize. Moze byt, ze skory test mi zatial neukazal pripadne tehotenstvo? Alebo co mi moze byt? Dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za daných okolností nevylučujem, že ste tehotná a spomínaný hnedý výtok môže byť aj implantačné špinenie. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Ultraskorým tehotenským testom veľmi neverím. Skoro realizovaný tehotenský test môže byť aj falošne negatívny. Odsledujte si to. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Po kyretazi

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den 5dni som po kyretazi, a ked idem na velku potrebu tak ma zaboli pod bruskom je to poriadku?? Nekrvacam vobec, mno stane sami obcas ak spravim prutky pohyb , tak ma pod bruskom zaboli trosku. Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, mierne bolesti v podbrušku sú po zákroku pomerne časté. Najmä pri napnutí brušnej steny. Do týždňa od zákroku by sa to malo upraviť. Odsledujte si to. V prípade pretrvávania ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa, prípadne zdravotnícke zariadenie, kde bol výkon realizovaný.

  • Možná ovulácia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    nesnažíme sa o bábätko, ale nebránili by sme sa mu. 11dc sme mali s partnerom nechránený pohlavný styk. 12dc ma sprevádzala bolesť v oblasti vaječníkov, krížov, bedier, hlavy ako pri ovulácii. V ten istý deň sme mali s partnerom nechránený pohlavný styk s tým, že sa nespravil do mňa. Následne som mala po utretí na papieri ružovú škvrnu. Ťažko sa mi určuje deň ovulácie, pretože mám nasledovné dĺžky cyklov 28,31,32. Dnes ma pobolieva pravý vaječník ale bolesť je mierna, bez dalších sprievodných bolestí chrbta, bedier. Mohlo ísť prosím o ovuláciu? Alebo môžu byť tie bolesti spôsobené začínajúcim plodným obdobím.
    Ďakujem a prajem Vám pekný deň.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin pobolievania môže byť viacero. Samozrejme, za predpokladu nechráneného pohlavného styku, navyše v čase pravdepodobne prebiehajúcej ovulácie, sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Odsledujte si to. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Tehotenský test má však zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie.

  • Bolesť na ľavej strane podbruška

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, som aktuálne v 30tt+6. Pri poslednej kontrole tento utorok boli všetky výsledky vyšetrenia a aj vyšetrenie moču v poriadku.
    Od včerajšieho večera pociťujem miernu bolesť na ľavej strane podbruška - vaječník ? Okrem toho mám farbu výtoku jemnej žltkasto-zelenej farby, ale len ráno po prebudení a prvom vymočení. Nepociťujem žiadne pálenie ani svrbenie. Na intímnu hygienu používam gél Beliema Pro Sensitive.
    Moja gynekologička má momentálne dovolenku.
    Môže sa jednať o nejaký zápal, mykózu, alebo je to v poriadku ? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin pobolievania môže byť viacero. Maternica sa každým dňom zväčšuje, čím dochádza aj k naťahovaniu väzov závesného aparátu maternice, čo žena môže pociťovať ako pichavé bolesti po stranách podbruška, ako aj v pošve. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte zastupujúceho gynekológa Vášho obvodného gynekológa.

  • Špinenie po kyretazi

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry deň p. doktor. Som 15. Deň po kyretazi (MA v 8tt). Ťažkosti ani bolesti nemám, avšak stále mám špinenie, dnes trochu intenzívnejšie a do oranžovej farby. Je to v poriadku? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, štandardne špinenie, či slabé krvácanie trvá po zákroku 7 až 10 dní. Spomínané špinenie na 15. deň môže byť spojené s ovuláciou, aj keď to nie je časté. Odsledujte si to. K ďalšej menštruácii po zákroku by malo dôjsť po 4. až 6. týždňoch od zákroku. Odsledujte si to.