Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,312 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Palenie a bolesť

    , Autor: Strnadova

    Dobrý deň ,mám taký problém cca 3 týždne... pálenie a bolesť pošvy ... počas dňa nič necítim...ale ako náhle príde večer vždy ma začne pošva páliť a bolieť.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, takto Vám neviem pomôcť. Je potrebné gynekologické vyšetrenie, výter z pošvy a na základe výsledkov vyšetrení sa nasadí potrebná liečba a určí ďalší postup.

Podobné otázky

  • Bolesť

    , Autor: Naty64633

    Dobrý deň. Rada by som sa s Vami poradila. Už pól roka mám gynekologické potiaže. Pálenie( nie každý deň), občas svrbenie, bolesť pri každom styku(bolesť pri vchode do pošvy). Výtok žiadny. V marci som mala nález streptokoka, ktorého som liečila Macmiror tabletami. Pani doktorka mi robila o mesiac neskôr ďalší ster – negatívny. Potiaže pretrvávali, nasadila mi polygynax. Užívam gynimun a aj gynimun na vkladanie. Naposledy mi zobrala stery na streptokokov, candidu, mykoplazmy, ureaplazmy, (aerobne aj anaerobne baktérie)- všetko negatívne. Ale potiaže stále pretrvávajú, hlavne pálenie a bolesť pri styku(vchod do pošvy, lubrikacny gél som používala ale nepomohol ). Viete mi poradiť, čo mám ďalej robiť ? Trvá to už 6 mesiacov. Pani doktorka mi už nevie pomôcť, keďže všetky testy, ktoré mi robí vychadzajú negatívne. Mám 30 rokov. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môže sa u Vás jednať aj o bakteriálnu vaginózu, ale príčin ťažkostí môže byť viacero. Takto sa Vám však bližšie objektívne vyjadriť neviem. Skúste si realizovať vaginálny výplach Cloginom alebo Rosalginom a následne si realizujte aspoň 10 - 12 dňovú kúru vaginálnymi probiotikami, ktoré je najlepšie zavádzať do pošvy večer pred spaním.

  • Antibiotika a pro/prebiotika pri klostridii a vaginalnych problemoch

    , Autor: Elice

    Dobry den, prosim o radu pri kombinovani atb. a probiotik. Na klostridium difficile uzivam od vcera Entizol 500g/2x denne. K tomu mam probioticke tabletky Enterol. Dnes mam silne palenie a bolest s pichanim vo vagine a pocit na castejsie mocenie. Prosim, ake probioticke/prebioticke vaginalne cipky uzivat k vyssie uvedenemu, aby mi potiaze vymizli a neboli v rozpore s nastavenou liecbou. Dakujem velmi pekne za odpoved. Elena

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, určite si odporúčam počas užívania antibiotík realizovať, okrem užívania štandardných probiotík, aj kúru vaginálnymi probiotikami, ktorých je na trhu veľké množstvo. Nemám vyslovene nejaký obľúbený preparát. Skúsiť môžete vaginálne probiotiká GynImun, ktoré je najlepšie si vkladať večer pred spaním počas celej dĺžky antibiotickej liečby, ako aj aspoň desať dní po jej skončení. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Pálenie a bolesti

    , Autor: Sasilka

    Dobrý deň. Už asi 4 mesiace ma trápi neprijémné pálenie pošvy a vonkajších rodidiel. Nie je to však také pálenie ako pri mikóze alebo zápale. Každý ster, čo sa mi robil bol negatívny. Kultivácia moču taktiež negatívna. Najviac cítim pálenie ráno, cez deň vačšinou prejde no najhoršie je to po pohlavnom styku. Vtedy je pálenie a bolesť najvačšia. Asi pred pol rokom som začala užívať antikoncepciu Ebelya mohlo by to byt kvôli tomu? Alebo alergia? Aj ked som alergiu nikdy pred tym nemala?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, takto sa bližšie vyjadriť je veľmi obtiažne, Ak sú bolesti po pohlavnom styku, ale prejdú, môže sa jednať o trhlinky pošvy po styku. Teoreticky sa môže jednať aj o alergiu, či už na latex alebo spermie. Hormonálna antikoncepcia asi na to vplyv mať nebude. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • e coli

    , Autor: VvikiAN

    Dobrý deň ,v pošve mi bol zistený masívny výskyt e coli ,dvakrát som brala Ciphin500 pretože som mala e coli aj v mocovom mechuri ,pri močení pociťujem pálenie a bolesť mám bolesti a strašne pálenie aj pošvy ,prosím vás aké lieky by zabrali ? gynekologicka mi predpísala znova Ciphin ale obávam sa že mi to znova nevylieči ...vopred ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, záleží od výsledku citlivosti z kultivačného vyšetrenia. Skúsiť môžete vaginálne výplachy Cloginom alebo Rosalginom, vhodný môže byť aj Macmiror. Bez poznania výsledkov sa Vám neviem bližšie vyjadriť.