Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,318 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Alkohol

    , Autor: Martina2222

    Dobrý deň, chcela by som sa prosím Vás opýtať píla som alkohol cca do 8tt (pivo, tvrdý alkohol) kým som nevedela ze som tehotná. Malé je pohyblivé a dobre vyvinuté. Chcem sa len opýtať ci sa musím moc báť ci to bude v poriadku.
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak sú výsledky všetkých vyšetrení v poriadku, nemusíte sa obávať. Objednajte sa na špecializované USG PTS, ktoré sa realizuje v 11. - 13. týždni tehotenstva.

Podobné otázky

  • Summamed

    , Autor: Natalia123123

    Dobrý deň mám tabletky summamed do pošvy môžem piť alkohol?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, Sumamed je širokospektrálne antibiotikum, ktoré sa užíva perorálne, teda ústami. Neaplikuje sa do pošvy. Alkohol v primeranom množstve nemá vplyv na jeho účinky. Vo všeobecnosti sa však počas antibiotickej liečby alkohol nepreferuje konzumovať, najmä nezapíjať tabletky alkoholom.

  • macmiror a alkohol

    , Autor: tereza228

    Dobrý deň, včera som začala užívať tablety macmiror ktoré sa vkladajú priamo do pošvy kvoli stipaniu a paleniu vaginy. Možem piť počas liečby alkohol? Presnejšie víno? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, alkohol nemá vplyv na účinok Macmiroru. Po preliečení Macmirorom si odporúčam realizovať ešte desaťdňovú kúru vaginálnymi probiotikami.

  • Macmiror a alkohol

    , Autor: Jana222

    Dobry den, prosim Vas, po kolkych dnoch po douzivani vaginalnych antobiotik a antimykotik mozem pit alkohol?
    Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, alkohol nemá vplyv na účinok spomínaného preparátu. Ak ste už ukončili liečbu, môžete konzumovať alkohol, samozrejme v rozumnom množstve.

  • Polygynax a Lomexin

    , Autor: amemic

    Dobrý deň, môj lekár mi predpísal Polygynax a Lomexin. Chcem sa Vás spýtať, či môžem počas liečby požívať alkoholické nápoje a či tieto liečiva znižujú účinky HA, respektíve či je po ukončení liečby potrebná preventívna ochrana aj inou formou. Tieto infomácie neboli uvedené v príbalových letákoch. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, spomínané preparáty na liečbu vaginálnej mikózy nemajú vplyv na účinok hormonálnej antikoncepcie. Nemusíte sa obávať. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. Počas liečby vaginálnej infekcie však odporúčam dodržiavať pohlavnú abstinenciu. Po preliečení si realizujte desaťdňovú kúru vaginálnymi probiotikami.

  • Candida

    , Autor: Becky

    Dobrý deň. Mám 33 rokov a dlhodobé problémy (už cca 4 roky) s miernymi ale pretrvávajúcimi bolesťami podbruška a kríżov, hlienovitým a svrbiacim výtokom. Niekedy zapácha, niekedy je úplne bez zápachu. Liečili sme sa s partnerom aj na ureaplazmu 20 dní doxyhexal. Teraz som zase zmenila lekára, pretože s tými bolesťami by som sa už nejak naučila žiť, ale to svrbenie už bolo neúnosné. Vystriedala som množstvo liekov - antbiotiká, antimykotiká, všetko takmer bez výsledku. Jediné čo mi pomohlo aspon na kratko bol volnopredajny candivac. Za celý ten čas mi nevyšla zo sterov candida a teraz u nového lekára mi vyšlo - e. coli, staphylococus aureus a masivne candida albicans. Dostala som liečbu lokálnu - clotrimazol tbl, krém a celkovú - prokanazol + raz do týždňa medoflucon. Zdá sa že sa konečne cítim trošku lepšie, ale bojím sa či sa to ešte bude dať vyliečiť po tolkych rokoch. Čo by ste mi odporučili ešte ako podpornú liečbu? Všimla som si na internete aj nejaký lysgyn, čo by mal byť tiež candidový lyzát na podporu imunity. Alebo s čím máte dobré skúsenosti? Mám aj oslabenú bunkovú imunitu, liečila som sa viac krát na imunológií ale bezúspešne. Viem že je dobré užívať aj probiotiká, spodné prádlo si periem na 60 a prežehlujem, alkohol nepijem, nefajčím, cukor som už tiež obmedzila ale nakolko mám 160cm a 48kg, tak si už velmi nemozem dovolit chudnut.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, s Lysgynom nemám prakticky žiadne skúsenosti, užívať ho ale skúsiť môžete. Je to voľnopredajný preparát. Vaginálne probiotiká by ste mali užívať dlhodobejšie a pri stabilizácii stavu si kúry realizovať niekoľkokrát ročne. Vhodné je realizovať si raz za čas aj vaginálne výplachy. Oslabená imunita a porušená vaginálna mikroflóra užívaním veľkého množstva antibiotík, či antimykotík nemá priaznivý vplyv a tvorí dobrú živnú pôdu pre kvasinky. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.