Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Macmiror complex 500

    , Autor: Majka221

    Dobre rano mam jednu otazku dnes by som si mala dat prvu tabletu macmiror complex 500 na vkladanie. Lenze som 5 mesiacov po akutnom cisarskom reze. Moja otazka znie nemoze mi nijak ublizit ucinok lieku na pooperacny rez? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemusíte mať obavy, Macmiror sa vkladá do pošvy a s cisárskym rezom a s maternicou to nemá žiaden súvis. Inak jazvu na maternici už máte prakticky skoro vyhojenú, trvá asi 6 mesiacov kým je jazva úplne vyhojená. Pokračujte v úživaní Macmiroru.

Podobné otázky

  • Liek

    , Autor: 552017

    Chcela by som sa opýtať mám antibiotika Macmiror Complex 500 vaginálne kapsuly môžem súčasne si dávať aj cicateidinu vaginálne čapíky ďakujem pekne Chudobová

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas vaginálnej liečby Macmirorom si neaplikujte iné vaginálne preparáty. Cicatridina čapíky, či vaginálne probiotiká si aplikujte až po skončení liečby Macmirorom.

  • Gynekológicke problémy

    , Autor: daska-2

    Dobrý deň chcem sa spýtať beriem macmiror complex 500 vaginálne kapsuly nakoľko mám črevnú baktériu v pošve beriem to už 4 dní a teraz ma začalo bolieť v podbrušku také kŕčovité bolesti môže to byť z toho zápalu? Po dobrati mám ešte brať gynoflor.Bolesti začali dnes ráno a v noci som sa budila 2 x na malú potrebu. Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, E. Coli môže spôsobiť okrem gynekologických ťažkostí aj urologické, teda zápal močových ciest. Spomínané bolesti v podbrušku nemusia byť bolesti maternice, ale bolesti močového mechúra. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vás eventuálne odošle na urológiu.

  • Zapal

    , Autor: Lucka123456

    Dobry den pan doktor doplnujem k teme ohladom zapalu a tabletkam macmiror complex 500 ....chcem sa opytat ci moze to byt spojene zo zapalom obcas mavam bolestivy pohlavny styk. Vytok. Mam nepravidelnu menstruaciu ale hlavne pri menstruacii po malej potrebe citim palenie nie v okoli posvy ale vo vnutry moja dr povedala ze to z toho zapalu a preto sa chcem opytat mam sa obavat ze je to.nieco vazne ? Alebo mi tp prejde po uzivani liekov dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, podľa opisu sa jedná o štandardné prejavy vaginálnej infekcie. Podľa mňa sa nemáte čoho obávať. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

  • Macmiror complex 500

    , Autor: Lucka123456

    Dobry den pan doktor chcem sa opytat bola som na preventivnej prehliadke kde pani doktorka vzala vyter na rakovinu krcka maternice vysledky su vraj negativne ale mam zapal poslala mi tablety macmiror complex 500 ze z toho to prejde a na kontrolu zas o rok je to v poriadku ? Je to vazne taky zapal dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, predpokladám, že vrámci onkocytologického vyšetrenia vyšli vo výsledku zápalové zmeny, vrátane reparácie, takže výsledok cytológie je negatívny, ale vedľajším nálezom je alebo aktívne prebiehajúci, alebo nedávno prekonaný zápal. Ak nemáte žiadne ťažkosti, nie je nevyhnutné užívať liečbu. Kontrola cytológie vrámci preventívnej prehliadky v prípade negatívnych výsledkov je postačujúca o rok. Pri ťažkostiach samozrejme navštívite obvodného gynekológa skôr.

  • Často sa vyskytujúca mykóza

    , Autor: kika523

    Dobrý deň, od dnes budem užívať macmiror complex 500 guľôčky na mykózu. Počula som, že by sa mali po tejto liečbe užívať aj nejaké vaginálne probiotiká, chcela by som si kúpiť gynimun dual protect, ktoré sa ale nevkladajú ale len prehĺtajú. Môžem ich užívať aj počas liečby, alebo to má väčší zmysel až potom? Alebo viac odporúčate probiotika na vkladanie? A zároveň by som sa chcela informovať, akými pripravkami predchádzať častej mykóze, hygienu dodržujem aj bavlnené spodné prádlo a nestačí to. Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas užívania vaginálnych antibiotík môžete užívať klasické tabletkové alebo kapsulové probiotiká. Po skončení liečby je však vhodné realizovať kúru vaginálnymi probiotikami, ktoré majú vplyv na vaginálnu mikroflóru.