Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,440 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Otehotnenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den.Dnes ste mi odpisali na moju otazku a pytali ste sa este nieco,tak Vam skusim odpovedat ako sa len da.No moj porod prebiehal celkom normalne,no mali bol velky a nemohla som ho vytlacit.Pani doktorka sa radila s primarom ze by bolo najlepsie aby som isla cisarskym no primar odpovedal-nie cisarskym to nepojde.bud porodi normalne alebo......no pri porode ma nastrihli ale mali nesiel von,tak sa mi sestricka zvalila na brusko a ja som sa roztrhla az ku konecniku.odtvedy mam problem s konecnikom a ked idem na wc a potlacim cely konecnik mi vynde a mam bolesti pri pohlavnom styku ako kedy ale dost casto.viete ked som bola po tyzdni na cisteni moj gynekolog a byvaly primar oddelenia povedal mojej mame ze urcite som mala ist cisarskym rezom.hazardovali s mojim zivotom aj zo zivotom mojho dietata.nevedela som ze beriem tabletky a ze mam naplanovanu operaciu pocas tehotenstva.to ze som tehotna som sa dozvedela neskoro.To ze mam slabu maternicu mi naznacil doktor.Povedal ze je vidno ze maternica je slabsia a ze je ako to povedat noooo natrhnuta ci co.Gynekolog mi povedal ked sa dozvedel ze som tehotna aby som okamzite isla lezat do nemocnice lebo pridem o dieta a ze nevie ci budem schopna vynosit babatko.viete nakolko som si pri prvom dietati dost vytrpela,velmi by som este chcela babatko,no mam strach ze o neho pridem alebo ze bude chorucke-mentalne postihnute a tak.no urcite viem ze nechcem a nebudem rodit u nas a ze budem musiet rodit cisarskym,kvoly konecniku a nasledkom po prvom porode ktore ma sprevadzaju uz 5 rokov.Mozete mi nejak poradit?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Rozumiem vášmu strachu, no každá gravidita je iná. Každopádne si stále myslím, že dieťatko mať môžete, je možnosť navštevovať poradňu pre rizikovú graviditu, ak to bude opodstatnené.

Podobné otázky

  • Krvácanie v tehotenstve

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň chcela by Som Sa Opýtať som v 6 týždni tehotenstva začala som najprv špiniť a teraz to Prešlo do krvácania krv Si všímam Len pri močení . Bola som aj u gynekológa hcg mi. Stále. Stúpa ,na ultrazvuku ešte. Nič nevidia . Beriem aj duphaston , divine, anopyrin . Krvácanie neprestáva. Dnes kontrola : Usg uterus v AVF norm.velkosti, endometrium sa javí decidualn, zmenené 15mm/2,avšak zatiaľ P ov 32x22mm,CL, P ov .22x18mm, c.Doug bez voľnéj tekutiny.
    Nikto nevie. Mi povedal. A čoho. Som. Začala krvácať. Či. Je. To. Zle ???? je. To moje prvé prirodzené otehotnenie prvé. Dva. Deti mám. Cez IVF .

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, špinenie, najčastejšie do hneda alebo ružová je do 16. týždňa tehotenstva pomerne časté. Súvisí najčastejšie s tvoriacimi sa cievnymi prepojeniami medzi stenou maternice s choriónom, teda budúcou placentou. Ak užívate navyše Anopyrín, krv máte riedenú, takže pravdepodobnosť špinenia je ešte väčšia. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, nálezy, výsledky vyšetrení, ani všetky okolnosti, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Endometrioza

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, prosim Vas pekne je mozne, zeby som otehotnela prirodzene na zaklade mojich vysledkov, okrem toho mam nepravidelny cyklus, beriem progestenalle, moze adenomyoza zadnej steny mi sposobovat komplikacie? Moje vysledky su Uterus v RVF, 87 x 45 mm, normalnej velkosti, cervix bez TU struktury, susp. adenomyoza zadnej steny uteru, Endometrium: sekrecne, 15 mm, dobre ohranicene, RI: bazalne neg. Prave adnexa: 43x19 mm, pritomny susp. endometrium 19x20 mm. Lave adnexa: 29x13 mm, bpn. RI: negat., CD bez volnej tekutiny. Dakujem pekne za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, 2 cm endometrióm na spontánne otehotnenie nemá vplyv. Za daných okolností nevidím dôvod, aby ste nemohli otehotnieť spontánne. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, výsledky vyšetrení a okolnosti, takže sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Endometrióza

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, prosim Vas bola mi diagnostikovana endometrioza je mozne s touto diagnozou prirodzene pocat? Ak ano ake su moznosti liecby? Dakujem za odpovede

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, aj napriek endometrióze je možné spontánne otehotnenie. Záleží od stupňa, typu a rozsahu endometriózy. Možností liečby je viacero. Najlepšou liečbou endometriózy je tehotenstvo. Samozrejme, ak nechcete momentálne otehotnieť, existuje hormonálna tabletková liečba, prípadne sa dá uvažovať aj o zavedení vnútromaternicového hormonálneho telieska. Keďže však nepoznám žiadne bližšie informácie, nálezy, výsledky vyšetrení a okolnosti, neviem sa Vám takto bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov.

  • Antibiotika a otehotnenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, prosim Vas ked douzivam Klacid SR 500 mg na zapal vlasovych vackov, folikulitidu na velkych pyskoch, tak sa mozem hned snazit otehotniet, ked su to antibiotika? Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, platí isté odporúčanie, ktoré hovorí, že ak žena alebo muž užívajú antibiotiká, ak je to možné, má sa s otehotnením počkať aspoň do obdobia jedného cyklu po doužívaní antibiotík. Teda nesnažte sa otehotnieť v čase užívania antibiotík a vhodné je vyčkať na ďalší menštruačný cyklus a až následne sa začať snažiť otehotnieť.

  • Zapaly a otehotnenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, prosim Vas moze mat casta bakterialna vaginoza vplyv nato, ze sa mi nedari otehotniet? Moze sa pocas nej mat styk, ci az po prelieceni? Dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak máte v pošve infekciu, či premnožené "zlé" baktérie, je najprv vhodné vaginálnu mikroflóru upraviť a infekciu preliečiť a až následne sa snažiť otehotnieť. Počas liečby je vhodné nepraktizovať pohlavný styk. Nepoznám však žiadne bližšie výsledky kultivačných vyšetrení, ani ďalšie informácie, preto sa Vám neviem takto bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.