Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,370 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Krvácanie v tehotenstve

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň chcela by Som Sa Opýtať som v 6 týždni tehotenstva začala som najprv špiniť a teraz to Prešlo do krvácania krv Si všímam Len pri močení . Bola som aj u gynekológa hcg mi. Stále. Stúpa ,na ultrazvuku ešte. Nič nevidia . Beriem aj duphaston , divine, anopyrin . Krvácanie neprestáva. Dnes kontrola : Usg uterus v AVF norm.velkosti, endometrium sa javí decidualn, zmenené 15mm/2,avšak zatiaľ P ov 32x22mm,CL, P ov .22x18mm, c.Doug bez voľnéj tekutiny.
    Nikto nevie. Mi povedal. A čoho. Som. Začala krvácať. Či. Je. To. Zle ???? je. To moje prvé prirodzené otehotnenie prvé. Dva. Deti mám. Cez IVF .

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, špinenie, najčastejšie do hneda alebo ružová je do 16. týždňa tehotenstva pomerne časté. Súvisí najčastejšie s tvoriacimi sa cievnymi prepojeniami medzi stenou maternice s choriónom, teda budúcou placentou. Ak užívate navyše Anopyrín, krv máte riedenú, takže pravdepodobnosť špinenia je ešte väčšia. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, nálezy, výsledky vyšetrení, ani všetky okolnosti, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.