Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,309 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • štípanie

    , Autor: dadusena

    Dobrý deň, pani doktorka.
    Mám dlhodobé problémy v okolí vchodu. Výtoky nemávam žiadne, len ma štípe okolie vchodu, vchod a tesne za ním vo vnútri. Preliečovaná som bola podľa K+C, alebo podľa opisovaných ťažkostí na mykózy. Pred 2 mesiacmi som sa po prvýkrát natrela svojou ordináciou masťou macmiror- complex, čo mi podstatne štípanie zmiernilo na mimimum. Aj napriek tomu, že máme dva mesiace nechránený pohl.styk (plánujeme 2.dieťatko). A štípanie začalo zase. Som zúfalá z toho.Zase nás to vyradí na nejaký čas. Po každom styku používam Gynoflor. Ďakujem za Vašu odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň prajem,
    vo vašom prípade by bolo vhodné vylúčiť aj prípadnú kontaktnú alergiu, na prádlo, aviváž či hygienické vložky, prípadne ich zmena. Na základe výterov z pošvy by bolo vhodné zistiť množstvo laktobacilov, ako ochrannej flóry v pošve. Vyskúšajte Rosalgin 1x týždenne a Saforel - ide o intímny gel, pre ženy s citlivou pokožkou a sliznicami, ktorý minimalizuje riziko vzniku alergií a zápalov. Veľmi si ho ženy s podobnými problémami chvália. Dostanete v lekárni.

Podobné otázky

  • Chronicky problem

    , Autor: Nikaaaaa

    Dobrý deň,
    chcem vás veľmi pekne poprosiť o radu. Už viac ako rok mám problémy. Neustále svrbenie, štípanie, diskomfort. Najprv mi zistili kandidu. O pol roka ureaplazmu. Všetko bolo preliecene, aj manžel. Vytery negatívne ale problémy vždy zostali. Žiadnym preliecenim sa to nezlepsilo. Pravidelne používam vag.probiotika a tomu podobne výrobky. Keď sa to trošku tými probiotiká zlepší, následne sex to opäť všetko zhorsi. Stav sa mi stále zhorší po styku. Sex mame s ochranou. Ale je jedno či je s kondómom alebo bez. Svrbenie a štípanie sa zhorší aj tak. Vytery zvyknú byť negatívne ale naposledy mi vyšla klebsiella. Najhoršie je že sa to vždy zhorší so sexom, aj napriek tomu že je s ochranou (bez ochrany mám pocit že je to ešte horšie). Manžel je úplne v poriadku. Na ureaplazmu bol prelieceny. Nemá žiadne problémy. Imunitu má vyšetrenu, je v poriadku.Už som z toho zúfalá, keďže to narúša aj manželský život. Ďakujem za každú radu

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, imunologické, prípadne imuno-alergologické vyšetrenie by bolo vhodné realizovať aj u Vás. Prípadne doplniť aj genetické vyšetrenie, či náhodou nemáte alergiu na partnerove spermie. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Pálenie

    , Autor: Nicoletas

    Dobrý deň. V piatok a sobotu som mala s partnerom sex. Beriem antikoncepciu pravidelne. Použili sme nejaký lubrikačný gél. Dnes v noci sa dostavilo pálenie, ktoré neprestáva, časté nutkanie na wc, rezanie a štípanie. Môže to byť nejaká alergická reakcia? Často bývam prechladnutá, ale nie som si vedomá toho, že by som niekde sedela na studenom, alebo od nôh by mi bola zima. Je niečo čo si môžem dať aby mi to pálenie prešlo? Alebo navštíviť gynekológa? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, skúste si realizovať vaginálny výplach Cloginom alebo Rosalginom a následne si realizujte sedemdňovú kúru vaginálnymi probiotikami. Pri pretrvávaní ťažkostí bude potrebné realizovať gynekologické vyšetrenie cestou Vášho obvodného gynekológa.

  • Pôrod

    , Autor: Akimimod

    Dobrý deň od začiatku tehotenstva mám stipanie v pošve ,o 5tyzdnov mám termín pôrodu a stipanie stále trvá .Chcem sa opýtať keď mám mat prirodzený pôrod a to stipanie bude pretrvávať či sa to potom po pôrode nezhorší ešte viac ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin pálenia v pošve môže byť viacero. Nepoznám však žiadne výsledky vyšetrení, nálezy , okolnosti, ani ďalšie informácie, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Skúsiť si môžete realizovať vaginálny výplach Cloginom alebo Rosalginom a následne kúru vaginálnymi probiotikami na úpravu pošvovej mikroflóry. Najvhodnejšie je však informovať o ťažkostiach Vášho obvodného gynekológa, ktorý sa Vám bude vedieť najobjektívnejšie vyjadriť a prípadne nasadiť potrebnú liečbu.

  • Problém

    , Autor: Lub

    Dobrý deň, som 10ty týždeň po kyretazi neviem či to s tým súvisí ale mám opakované svrbenie a štípanie v intímnej oblasti z vonkajšej strany a chodím aj často na toaletu. Mala som tie problémy aj pred tým ale nie takto často ako teraz pár dní je to ok a potom sa to opäť vráti. Už som zúfalá k lekárke ísť nemôžem lebo som v zahranici. Používam mastičky, teraz som si kúpila aj gél ktorý obnovuje ph. Neviem čo s tým robiť.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, skúste si do pošvy aplikovať antimykotické čapíky, najlepšie večer pred spaním, aspoň 7 dní, zvonku si aplikujte antimykotické maste a pite urologický čaj. Po skončení aplikácie antimykotických čapíkov si realizujte kúru vaginálnymi probiotikami. V prípade pretrvávania ťažkostí bude potrebné navštíviť gynekológa.

  • Štípanie

    , Autor: Tereza1997

    Dobrý deň,
    pred piatimi dňami som spozorovala začínajúce svrbenie pošvy a hrudkovitý, nezapáchajúci výtok. Následne som si zakúpila Canesten tabletu. Dnes je tretí deň od toho čo som si tabletu zaviedla. Momentálne uz hrudkovitý výtok nemám, dokonca ani svrbenie, ale pociťujem štípanie až rezanie pri vstupe. Vznikajúce zápaly mám často a na základe svojho spozorovania ich priposujem najmä zanedbanému pitnému režimu, často tiež po súloži s partnerom, pričom náš nepomer intímnych partií je dosť značný (partner má svoje proporcie dost veľké, pričom ja som úzka). Máme problém s opakovanou súložou a nedá sa nám sexovať opakovane, viac dní po sebe. Zdá sa mi, že mnohokrát je dôvodom môjho zápalu poranenie pošvy. Prosím Vás o radu, či by som mohla nejako týmto problémom predísť a ako najlepšie riešiť aktuálny zápal.
    Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, skúsiť si teraz môžete aplikovať vaginálne probiotiká, najlepšie večer pred spaním, po dobu aspoň 7 dní. Na drobné poranenia pošvy môžete vyskúšať Cicatridina čapíky a krém. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.