Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,370 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Neznesiteľné štípanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň prajem p. doktor!
    Presne pred dvomi týždňami som sa ocitla na urgentnom príjme kvôli neustálemu vracaniu a hnačkovaniu. Zobrali mi krv+moč, medzi viacerými mi vyskočili baktérie: 6179.1 a kvasinky: 3.4. Dostala som infúziu kvôli dehydratácii, okrem toho nič. Po 2 dňoch som sa hlásila u obv. lekárke, kt. znovu poslala moč na kultiváciu, vtedy už bol sterilný. Avšak od tej diétnej chyby stále pociťujem štípanie a pichanie pri/po močení a často musím ísť aj na malú potrebu. Výtok nemám, bolesti v podbrušku dá sa povedať stále pričom sa to pokladá za "normálne", keďže mi bohužiaľ diagnostikovali (MR-kom) útlak cýst bilat. na pudendálny nerv, ale nie kvôli tomu Vám píšem. 2-3x do dňa pijem urologický aj ženský čaj (Afrodita), dnes som dostala menštruáciu a to s tým štípaním je priam neznesiteľné. Viete mi prosím poradiť čo mám robiť? Prípadné gyneko. vyš. pripadá do úvahy až za 2 týždne, keďže moja gynekologička ordinuje raz za týždeň (pondelky) a teraz kvôli menštruácii by ma predpokladám nevedela ani vyšetriť. Ďakujem za odpoveď a ospravedlňujem sa za trošku dlhší popis.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ťažkosti s močením sú otázkou pre urológa, s tým Vám veľmi nepomôžem. Je určite vhodné navštíviť urológa, ktorý na základe viacerých možných vyšetrení určí príčinu ťažkostí s močením a stanoví ďalší postup.