Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,440 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • bolesť žalúdka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň prajem. už 11.mesiac užívam HAK Softinelle a v poslednej dobe začínam pociťovať čoraz častejšie bolesti žalúdka občas spojené s pocitom na zvracanie, pričom nezvraciam, a pocitom sucha v ústach. môžu byť tieto problémy spojené s užívaním HAK?ak áno je potrebné po dobratí balenia HAK vysadiť alebo stačí vyskúšať iný druh? ešte dodám že mám ochorenie celiakiu. za odpoveď ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    pravdepodobnosť, že vaše ťažkosti súvisia s antikoncepciou je veľmi malá, ak by bola príčina v antikoncepcii ťažkosti by vám začali hneď po začatí užívania a nie až po 11 mesiacoch.Preto si nemyslím, že je nutné HAK vysadiť alebo skúšať iný druh. Pravdepodobne to súvisí s vašou základnou diagnózou.

Podobné otázky

  • Núdzová antikoncepcia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, bohužiaľ zlyhala moja bežná ochranná metóda a bola som nútená použiť núdzovú antikoncepciu. V minulosti som ju raz užila a všetko bolo v poriadku. No teraz mám ťažko, preto sa chcem opýtať či je normálne mať bolesti žalúdka a krvácanie aj keď menštruáciu mám dosť až za dva týždne. Bolesť žalúdka je taka stála, chronická s pocitom na zvracanie a tabletku som užila 5 dni dozadu.
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu včasného a správneho užitia tabliet hormonálnej antikoncepcie je pravdepodobnosť tehotenstva pomerne malá, samozrejme však nie nulová. Príčin nevoľností, či tráviacich ťažkostí môže byť viacero. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní ťažkostí bude potrebné realizovať gastroenterologické vyšetrenie. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Treba tiež povedať, že tabletky núdzovej antikoncepcie obsahujú pomerne veľké množstvo hormónov, ktoré môžu spôsobiť tráviace, či žalúdočné ťažkosti. Patrí to medzi ich najčastejší vedľajší účinok, no neprejaví sa u každého. Ak máte predispozíciu ku gastritíde, ťažkosti mohla spôsobiť tabletka núdzovej hormonálnej antikoncepcie.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, vo štvrtok som bola po 8 týždňoch od styku na test hcg, vyšiel negatívne ale od piatku poobede ma bolí žalúdok. Môžem teda tehotenstvo vylúčiť keďže krv vyšla negatívne a bolesť žalúdka s tehotenstvom nesúvisi?

  • Tabletka po

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Zdravím. Pred 21 dňami som užila tabletku po. Na 14 den som si robila tehotenský test negatívny robila som si ho aj na 20 tiež negatívny.. Dostala som po 11 dňoch špinenie a následne krvácanie kt. trvalo 3 dní 2 dní potom bolo špinenie.. Toto krvácanie som dostala 4 dní pred očakávanou menštruáciou.. Ale aj tak mam stále bolesti v prsiach a mam aj bolesť v podbrušku bolesť žalúdka.. Je možné že môžem byť tehotná? Ďakujem za odpoveď..

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, užitím emergentnej hormonálnej antikoncepcie môže dôjsť k znepravidelneniu menštruačného cyklu. Spomínané krvácanie, či špinenie sa preto môže vyskytovať. Za predpokladu, že ste užili tabletku emergentnej hormonálnej antikoncepcie včas, je pravdepodobnosť tehotenstva malá. Odsledujte si to. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • tabletka Escapelle

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň prajem, pred troma týždňami som zobrala do 12 hodín tabletku “po”. Žiadne vedľajšie účinky, iba bolesť žalúdka, menštruácia prišla do 2 dní a trvala týždeň. Bolesti žalúdka pretrvávajú do teraz, no však iba na dotyk alebo na stlačenie, inak sa citim uplne v poriadku, test som si robila a bol negatívni a ziadne bolesti v podbrušku som nemala, preto sa chcem spýtať ci je mozne, ze som tehotná a co moze spôsobovať bolesť mojho žalúdka, predom dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, bolesť žalúdka može byť ako nežiadúci alebo vedľajší účinok tabletky emergentnej hormonálnej antikoncepcie. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného lekára, ktorý Vás eventuálne odošle ku gastroenterológovi.

  • Nuvaring

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den.
    Uzivam antikoncepciu nuvaring skoro 3t.
    A chcem sa spytat ci je bezne ze sa mi zvedsili prsia a pobolievaju (citit to ako naliatost)
    Zacalo mi byt obcas na vracanie a bolest zaludka a nafuknute brucho....chcem sa spytat ci tieto neziaduce priznaky zmiznu alebo to vysadit?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, spomínané príznaky môžu byť vedľajšie účinky hormonálnej antikoncepcie. Odsledujte si to. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.