Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,450 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Tehotenstvo

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, vo štvrtok som bola po 8 týždňoch od styku na test hcg, vyšiel negatívne ale od piatku poobede ma bolí žalúdok. Môžem teda tehotenstvo vylúčiť keďže krv vyšla negatívne a bolesť žalúdka s tehotenstvom nesúvisi?

Podobné otázky

  • Otehotnenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, včera sme mali s priateľom nechránený pohlavný styk. Pred stykom, sme mali predohru pri ktorej bol vlhký viac ako inokedy. Je možné z toho otehotnieť? Alebo by bolo lepšie užiť tabletku po?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, samozrejme, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Rozhodnutie užiť tabletku núdzovej antikoncepcie je na Vás. Do budúcna odporúčam používať niektorú z foriem antikoncepcie! Viete sa poradiť s Vaším obvodným gynekológom, ktorý Vám vie eventuálne predpísať napríklad hormonálnu antikoncepciu.

  • Plodne dny

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer , pred poslednú menštruáciu som mala 8.5.2024 a poslednú menštruáciu 5.6.2024 mám 28 dňový cyklus
    Čiže dnes je 13.6. 2024. 3 dny po menštruácii a aplikácia mi ukazuje že 15.6 začínajú moje plodne dny ale všetky ostatné kalkulačky my ukazujú že 1 plodný deň mám dnes
    A dnes sa mi stala nehoda že sa prezervativ počas pohlavného styku roztrhol .
    Neviem či je nutne užiť tabletku po escapelle lebo mám strach že mi nejako ublíži keďže to je bomba hormónov.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak došlo k zlyhaniu mechanickej antikoncepcie, tehotenstvo sa vylúčiť nedá, preto je na zvážení užitie núdzovej antikoncepcie. Rozhodnutie užiť tabletku núdzovej antikoncepcie je na Vás.

  • Ellaone

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer. V piatok som užila tabletku ellaone.
    Po 2 dňoch som začala krvácať, je to krvácanie tak na 2 vložky za deň. Mám to Už tretí deň. Žiadne iné príznaky tehotenstva nemám. SEX.NEBOL IBA SNAHA DOSTAŤ PENIS DO VAGINY ALE NEÚSPEŠNE.
    ZABRALA TABLETKA? ALEBO MÁM MAŤ OBAVY?.ĎAKUJEM

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, podľa mňa sa jedná o krvácanie spôsobené užitím tabletky núdzovej antikoncepcie. Ak nedošlo k pohlavnému styku, tehotenstvo je veľmi málo pravdepodobné. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Tehu po kyrete

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, chcela by som sa spytat, mozno uplne opacnu otazku nez ostatny ale po kyrete je normalne ovulacia do kolko dni cca? Pytam sa preto lebo dieta uz nechcem, a mala som sex dva t.po kyrete.. Ms este zatial nie je. Ma zmysel ze som si dala tabletku po?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ovulačný a menštruačný cyklus sú dva samostatné cykly, ktoré síce na seba nadväzujú ale prebiehajú samostatne. Nedá sa vylúčiť, že u Vás už došlo k ovulácii. Za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Odporúčam do budúcna používať niektorú z foriem antikoncepcie.

  • Ha a menstruacia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor, 4 mesiace som užívala HA, cyklus pred užívaním som mala pravidelný. Teraz mám prvý mesiac od vysadenia, len už by som mala dostať menstruaciu a stále neprišla. Viem že to môže trvat kým telo “opäť nabehne”. Pijem alchemilkovy caj a kúpila som si Vitex. Chceli by sme sa začať snažiť o bábätko. Mám teda zatiaľ len čakať kedy menstracia príde alebo sa dá tomu ešte nejako “pomôcť”? Predpokladám že zatiaľ by som aj tak otehotnieť nemohla. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pri snažení otehotnieť nemusíte čakať na menštruáciu. Snažiť sa môžete aj napriek tomu. Dôležitá je ovulácia, nie menštruácia. Samozrejme, ak neužívate žiadnu formu antikoncepcie, tehotenstvo sa vylúčiť nedá. Nie ste nejak chránená a môžete otehotnieť. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.