Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Tabletka po

    , Autor: Majda

    Zdravím. Pred 21 dňami som užila tabletku po. Na 14 den som si robila tehotenský test negatívny robila som si ho aj na 20 tiež negatívny.. Dostala som po 11 dňoch špinenie a následne krvácanie kt. trvalo 3 dní 2 dní potom bolo špinenie.. Toto krvácanie som dostala 4 dní pred očakávanou menštruáciou.. Ale aj tak mam stále bolesti v prsiach a mam aj bolesť v podbrušku bolesť žalúdka.. Je možné že môžem byť tehotná? Ďakujem za odpoveď..

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, užitím emergentnej hormonálnej antikoncepcie môže dôjsť k znepravidelneniu menštruačného cyklu. Spomínané krvácanie, či špinenie sa preto môže vyskytovať. Za predpokladu, že ste užili tabletku emergentnej hormonálnej antikoncepcie včas, je pravdepodobnosť tehotenstva malá. Odsledujte si to. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Tabletka po a meskanie menstruacie

    , Autor: :)))))

    dobry den pred 2 tyzdnami som uzila nudzovu antikoncepc. apreg. menstruaciu som mala dostat priblizne v tomto obdobi ( stale mi chodi 26-27 den) dnes je 28 den a menstruacia nikde a zacinam panikarit. mam bolesti brucha uz asi 2 tyzdne a zvacsene prsniky ako obvikle. mam sa bat ze tabletka nezabrala? dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu včasného a správneho užitia tabletky núdzovej antikoncepcie je pravdepodobnosť tehotenstva malá. Medzi najčastejšie vedľajšie účinky preparátov núdzovej antikoncepcie patrí znepravidelnenie menstruačného cyklu. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Tabletka po

    , Autor: Victoriaaa9583

    Dobrý deň, chcem sa spýtať užila som tabletku po ak by mi nahodou meškala menštruácia ma zmysel si robiť tehotenský test v tých dňoch kedy bude meskat? Alebo kedy sa potom robí test? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu včasného a správneho užitia tabletky núdzovej antikoncepcie je pravdepodobnosť tehotenstva pomerne malá. Medzi časté vedľajšie účinky patrí znepravidelnenie menštruačného cyklu. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Odsledujte si to.

  • Tabletka po

    , Autor: Victoriaaa9583

    Dobrý deň,chcem sa spýtať beriem antikoncepčný krúžok Teyla, včera sa do mňa priateľ nechcene spravil do cca 8 hodín som užila tabletku po.
    Je tam stále možnosť otehotnenia?
    Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, celkom nerozumiem, prečo ste užili tabletku núdzovej antikoncepcie, keď máte zavedený antikoncepčný vaginálny krúžok, ktorý Vás za predpokladu správnej aplikácie a používania chráni pred tehotenstvom. Pri správne zavedenom vaginálnom antikoncepčnom krúžku môžete praktizovať pohlavný styk aj s ejakuláciou do pošvy.

  • 2 tabletky antikoncepcie

    , Autor: Anonnym

    Dobrý deň, pisala som príspevok či mám užiť druhú tabletku kvôli tabletke antidepresív, ktorú som aj tak neužila ale mala som ju v ústach a tak som si nebola istá. Nakoniec som si však asi po 40 minútach od užitia prvej tabletky antikoncepcie užila aj náhradnú tabletku antikoncepcie z druhého blistra. Je v poriadku ak som užila 2 tabletky? Som chránená? Je to prvá tabletka po 7 dňovej pauze

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, aj keď nebolo potrebné užiť druhú tabletku hormonálnej antikoncepcie, už keď ste ju užili, nič sa nestane. Ste plne chránená. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Tabletka po

    , Autor: milkakov

    Dobry den, ak mi po uziti escapelle tabletky prisiel do tyzdna menzes normalny, silny 7 dnovy, mozem to brat tak ze tehotenstvo je vylucene? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu správneho a včasného užitia tabletky núdzovej antikoncepcie, navyše, ak sa Vám dostavilo krvácanie, je pravdepodobnosť tehotenstva malá. Odsledujte si to. Do budúcna odporúčam cestou obvodného gynekológa riešiť niektorú z foriem hormonálnej antikoncepcie.