Poradňa fyzioterapeuta

Poradňa fyzioterapeuta
182 otázok

Na vaše otázky odpovedá Mgr. Lucia Madejska.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa fyzioterapeuta
  • Pohybový aparát

    , Autor: Romana91

    Dobry večer,
    Rada by som sa spýtala na jednu vec, ktorá sa týka pohybového aparátu môjho synčeka (18.mesiacov). Začal chodiť okolo jedného roku. V poslednom čase som si všimla, že keď sedí alebo ho držíme a postaví sa na nožičky, tak začne plakať a na pravej nozicke stojí na špičke a vidiet na ňom, že ho boli. Drží sa nábytku, a pokúša sa chodiť, no na nozicku nechce stupit. Po chvíli keď nozicku rozchodi už chodí normálne. Pekne došlapuje na cele chodidlo. Papučky aj topánočky nosí od zn. Protetika. Keď to prvý krát začalo, tak mal obute iné papučky inej značky a mysleli sme si, že zjavne bude asi problém v tom, no robí to stále. Riešili sme to s pediatrickou a ona nám odporučila vyskúšať na boso ako bude reagovať, no popravde rovnako. Vypísala nás aj k ortopedovi, ku ktorému ideme budúci týždeň. Keď sa narodil mal iný sklon resp. Uhol pravého klbika, a tri mesiace sme ho museli baliť na široko. Tak nevieme ci nebude nejaký problém aj tam. Takto na vonok vôbec nevidieť, že by s nozickou niečo mal. My sme mu a nou aj cvičili a nezdalo sa, že by s ňou niečo mal, resp. žiadny náznak toho, že by bol niekde problém. Lekárka nám odporučila keď na ortopédii bude všetko v poriadku, opýtať sa fyzioterapeuta, ja viem, že ťažko sa to takto popisuje, no aspoň nejaký náznak, kde môže byt problém.
    Ďakujem pekne za odpoveď a Vás čas

    Odpovedá: Mgr. Lucia Madejska

    Dobrý deň,
    Lekárka Vás poslala správne na ortopédiu. Ortopéd vyšetrí bedrový kĺb aj chodidlo. Ak bude potrebné odporučí fyzioterapiu. Existujú fyzioterapeuti, ktorí sa venujú bábätkám a malým deťom. Je však nutné Vášho synčeka vidieť a vyšetriť. Držím palce. Pekný deň.

Podobné otázky

  • Bolest chodidla

    , Autor: Zuzica

    Dobry den,
    mam 17 mesacne babo, ktore sa uz dlhsie stazuje na bolest chodidla. Nic viditelne tam ale nema. Chodit zacala v 15tom mesiaci. Je to celkom aktivne dieta, neobsedi. Niekedy este straca rovnovahu. Pred tyzdnom som jej nahmatala hrcku za uskom (myslela som, ze to moze suvisiet s ockovanim proti osypkam, ktore ale uz amala pred viac ako 2 tyzdnami). Posledne dni sa v noci zobudia a dlho nemote zaspat. Co by to podla Vas mohlo byt? Dakujem.

    Odpovedá: Mgr. Lucia Madejska

    Dobrý deň.

    Čo sa týka chodidla, tak navštívte buď ortopéda alebo fyzioterapeuta, ktorý sa venuje malým detičkám resp.bábätkám. Je potrebné komplexne vyšetriť pohybový aparát a zistiť z čoho by mohla prameniť bolesť chodidla.
    Čo sa týka hrčky a problémom so spánkom obraťte sa na svojho pediatra.

    Pekny deň