Poradňa detského psychológa

1,435 otázok

Na otazky odpovedá psychologicka.

ARCHÍV: Poradňa uzamknutá 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • časte nočné budenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den! Chcala by som sa poradit ohladne nocneho budenia. Moj 6 mesacny syn sa uz mesiac budieva v noci niekedy aj 8 az 10 krat (od tej tretej hodiny je to skoro kazdu polhodinku). Dovtedy sa budieval 2 krat za noc a zaspaval uz o 20 hodine a vstaval o 6 hodine rano. Teraz vecerne zaspavanie nam trva aj 2 hodiny a rano vstava niekedy uz o 5 az 6 hodine. Zatial ho kojim, ale uz som skusala aj dojcenske mlieko, ale efekt je ten isty. Uz ma aj 2 zubky a nasa pani doktorka povedala, ze to mozu byt dalsie zubky (neviem aky dlhy cas sa mozu prerezavat zuby, ale mesiac sa mi uz da dost dlhy). Vsetko zacala v case, ked maly zacal intenzivnejsie liezt a uz sa stavia aj na nozicky. Cez den nam od narodenia spava dost zle, takze k tomu tie noci je uz katastrofa. Prosim Vas o radu ako dalej, lebo uz sme vyskusali rozne alternativy (na obed dostala uz zeleninu s masom, skusali sme aj ryzovu kasu pred spanim). Potesi ma kazda rada, co by Vas napadla. Vopred dakujem.

    Odpovedá: Mgr. Miroslava Zimányiová

    Deti horšie spávajú z rôznych dôvodov. Niekedy sú to zúbky, inokedy predchorobie, horúce noci...
    Vyskúšajte ho preložiť nadránom k sebe do postele, keď sa zobudí okolo tej tretej a uvidíte, či sa nevyspí bez budenia on aj vy.
    Vekom sa spánok určite stabilizuje.
    A pokúste sa zariadiť si nejaký čas na to, aby ste sa občas vyspali do sýtosti - ak bude dieťa strážiť otec alebo niekto z príbuzných.