Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand

Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
403 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Katarína Legrand, alias OkiDoki, pediatrička  a mama dvoch dcér. Je autorkou úspešnej knihy Pediatra pre zvedavých rodičov.   

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
  • Čudné pohyby

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pani Doktorka.
    Dcéra má 20 mesiacov a už asi polroka robí nezvyčajné pohyby s bruškom. Hocikedy počas dňa si sadne na zem a začne akoby cvičiť s bruškom,pohybuje sa dopredu a dozadu. A čím ďalej,tak to trvá dlhšie a dlhšie. Takéto pohyby je schopná robiť celý deň. Potom je celá spotená a mokrá. Vraj je to zlozvyk,ale ja už z toho nemám dobrý pocit. Neviem,či to nieje neurologického pôvodu. Inak vo vývoji nezaostáva,je rozumná a učenlivá. Vedeli by ste mi poradiť čo stým,alebo na koho sa obrátiť? Ďakujem pekne za vás čas.

    Odpovedá: MUDr. Katarína Legrant

    Prajem pekný deň! Asi si to neviem celkom predstaviť, hodilo by sa k tomu si asi viac vysvetliť alebo ideálne to vidieť natočené - možno skúste natočiť video tohto pohybu/aktivity a ukázať Vašej pediatričke a poradiť sa s ňou. Veľmi ťažko sa mi k tomu vyjadruje, keď si neviem predstaviť ten pohyb. Ďakujem za porozumenie. S pozdravom doki Katka