Psychologická a emočná poradňa - ARCHÍV

Psychologická a emočná poradňa - ARCHÍV
166 otázok

Na vaše otázky odpovedá Hrčková & Kundrát - Centrum emočného zdravia a edukácie.

ARCHÍV: Poradňa je uzamknutá 

Viac informácií o odborníkoch sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Psychicky vyvoj

    , Autor: Babuka

    Dobry den,
    Prosim Vas o nazor na nasu 2roky a 3 mesiace staru dceru,ci podla Vas ide o spravanie v ramci normy, alebo moze ist aj o nejaku poruchu.
    Ide o to,ze v podstate od zaciatku ju nic velmi nezaujima,mala obdobie,ze sa hrala s autickami,ale to len chvilu,ine hracky ju vobec nezaujimaju. Popozera napr. obal z knihy,ale to je vsetko,ani tvary nechce vkladat,nic. Medzi jej zaujmy patri hojdanie,trampolina a kusanie do vselijakych stuziek,retiazok uz istu dobu. Samozrejme zaujme ju aj telka a detske programy. Okrem toho,na nic neukazuje,nikde nas netaha ze nieco chce. Nekyve,nepoda ruku,mozno ani nerozumie tymto povelom,neviem,alebo nechce? Take ze prines nieco,a pod. by tiez urcite nerozumela. Este nerozprava,len bloboce take ze mamama dididi gugugu. Bratranec v jej veku je uplne ine dieta,vsetkemu rozumie,vsetko ho zaujima. Bojim sa o to viac,ze u 4 rocneho syna je podozrenie na autizmus. Prosim Vas,poradte.
    Dakujem velmi pekne.

    Odpovedá: Hrčková & Kundrát

    Dobrý deň,
    Určite by som Vám odporučila konzultovať svoje obavy s pediatrom. On predsa pozná Vašu dcérku, jej vývin od narodenia. Keď si nie ste istá, konzultujte aj s iným pediatrom. Pýtajte si aj detského psychológa, ktorý Vám na základe osobných stretnutí vyjadrí odporúčanie, diagnostikuje stav dieťaťa, usmerní Vás ako zapájať a stimulovať dieťa v jeho vývine.
    Alena Hrčková