Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,505 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Možné tehotenstvo

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, posledná menštruácia bola 28.08 v priemere trvá 5-6 dní a cyklus je v priemere 27 dní.
    Ak bol styk už 31.08 je možné, že došlo k oplodneniu?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    samozrejme. Spolieha´t sa na neplodné a plodné dni je v súčasnej dobe nezmysel, tento druh antikoncepcie je nespoľahlivý. Koncom septembra si spravte tehotenský test, ak nedostanete menštruáciu.

Podobné otázky

  • Tehotenstvo

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý den, je možné tehotenstvo, ak som sedela na partnerovi oblečená, ale jeho mokrosť som cítila. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    na otehotnenie je potrebné, aby sa dostal ejakulát v primeranom množstvo do maternice, čo cez oblečenie je naozaj vrcholne nepravdepodobné.

  • Clotrimazol a mozne tehotenstvo

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,
    pocitujem svrbenie, opuch a palenie. Teraz to troska ustupilo po vag. probiotikach,ale dostavil sa aj zltobiely vytok a tazkosti stale pretrvavaju.
    Mozem si prosim zavadzat clotrimazol 300mg tbl a canesten krem lokalne aj ked som mozno tehotna?
    Test mam este negativny, nakolko je skoro.Moze tato liecba ovplyvnit pripadné tehotnstvo alebo vyvoj plodu?
    Alebo co mi doporucujete?
    Dakujem za odpoved.
    Prajem pekny den.

  • možné tehotenstvo?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer, v nedelu 10.9. som mala chraneny pohlavny styk ale raz sa stalo, že sme sa s partnerom o seba obtierali bez navlečeného kondómu a ho do mna strcil bez navlečeného kondómu, bolo to pár sekúnd. Mávam nepravidelný cyklus po tom ako som vysadila antikoncepciu pred rokom, čiže neviem kedy očakaváť menštruáciu a ani kedy mávam plodné dni, avšak posledné 3, 4 mesiace ju mávam každých 21 dní. Za predpokladu, že som aj teraz mala 21 dňový cyklus, som ju mala dostať v nedeľu 17.9. ale doteraz som ju nedostala. Chcela by som sa opýtať, kedy by bolo vhodné spraviť si tehotenský test (ten z tých najcitlivejších 10mlU/ml) aby som mala pravdivý výsledok a nie skreslený?(falošne pozitivny/negativny). Vopred ďakujem.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    nerozumiem, prečo ste vysadila antikoncepciu, ak máte partnera a nepravidelný cyklus. Nedá sa takto zistiť, či došlo k otehotneniu, riziko sa však zdá malé. Test si kľudne spravte.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcem sa opýtať žijem v zahraničí. Mám syndróm polycystických vaječníkov a tak som nepredpokladala že by som mohla zostať tehotná. Menstruacia sa mi upravila cvičením a stravou mala som ju cely minuly rok okrem jedného mesiaca.
    Prestala som menstruovat v marci a po 6 pozitívnych testoch som bola u doktora 3.6. Doktor mi potvrdil tehotenstvo som v 22tt. Zatiaľ mi doktor robil len ultrazvuk a meral bábätko. 30.6. Mám kontrolu kde mi bude robiť odber krvy a testy chcem sa spýtať, nie je neskoro robiť krvné testy v 25 tt ? Tiež sa chcem spýtať som prvorodička a mam pocit že pohyby cítim no nie som si istá ci sú to naozaj oni je to ako keby mam vodu v bruchu a rybka spraví prudkú otočku. Je v poriadku keď pohyby cítim ale nevidím výraznejší pohyb na povrchu brucha?
    Dakujem za odpoved

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    krvné testy sa dajú robiť kedykoľvek, otázka je, že ak sa zistí, že plod je poškodený alebo chorý, či je možné tehotenstvo potom ukončiť. Čo sa týka pohybov, takto to ženy často udávajú, potom neskôr už budete cítiť aj jasné "kopance".

  • mthfr c667t heterozygot

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den, chcela by som sa Vas spytat co presne znamena tato skratka alebo tato diagnoza lebo od lekara som sa dozvedela ze sa nemam obavat. podla vsetkeho som tehotna a uz mam za sebou jeden missed. bola by som zvedava ze co to znamena pre moje mozne tehotenstvo alebo ake vitaminy by som mala papat. dakujem velmi pekne.