Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,505 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Makky krcok v 22tt

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,
    dnes na kontrole mi lekarka povedala, ze mam maksi krcok, ako by som mala v 22tt mat. Pri merani ultrazvukom mal, ale dlzku 4,3cm a bol zatvoreny. Bolia ma od vcera krize a pocitujem take tlaky dole, ale dnes aj dost silne pohyby maleho. Chcem sa spytat, ci musim dodrziavat nejake opatrenia, ako je kludovy rezim alebo zakaz pohlavneho styku. Nakolko moja lekarka vsetkym tehotnym aj s bezproblemovym priebehom zakazuje pohlavny styk od zaciatku po koniec tehotenstva. Dakujem.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    jediný adekvátny parameter je dlžka krčka materaná ultrazvukom, vy nemáte zvýšené riziko potratu ani predčasného pôrodu, môžete normálne žiť a samozrejme aj sexuálne, lebo to je normálna súčasť života tehotnej ženy. Vaša lekárka zrejme zámerne alebo z hlúposti škodí pacientkám, ak im styk v tehotnosti zakazuje.