Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,458 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Farbenie vlasov v tehotenstve

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň vážený pán profesor.
    Chcela by som Vám položiť otázku ohladne farbenia vlasov v tehotenstve.
    V 29. týždni tehotenstva som si nechala v kaderníctve dofarbiť velké odrasty vlasov- najprv mi to kaderníčka odfarbila (s použitím peroxidu) a následne na to dala ešte blond preliv. Presvedčila ma, že to na miminko nemá žiadny vplyv a ja som sa asi pod vplyvom hormónov na to nechala nahovoriť, pretože som samozrejme chcela vyzerať dobre.
    Narodil sa nám zdravý chlapec, bude mať zachvílu 1 rok, je šikovný, zatial motoricky i trochu napred. Lenže ja na to odfarbenie vlasov stále myslím, či som synovi nejak neublížíla, či ešte nemôže mať nejaké následky i do budúcna, napr. zvýšené riziko hyperaktivity, alergií, nádorových (čoho sa najviac bojím), či iných ochorení..
    Obraciam sa na Vás s týmto dotazom pretože Vás považujem za velkého odborníka vo svojom obore a prosím o odpoveď nech už je akákolvek.
    Vopred ďakujem.
    Monika.

Podobné otázky

  • farbenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Som v 16 týždni tehotenstva a chcela by som si dať melír, ale počula som, že farbenie vlasov v tehotenstve sa nemá? Tak neviem, či si ho možem dať, alebo mám vydržať do porodu. Dakujem