Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,246 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Som tehotna?

    , Autor: Používateľ

    Dobrý deň, minulú sobotu 10.2. Som mala pohlavný styk s priateľom. Použili sme pharmatex čípky aj kondóm. Potom sme natiahli ďalší a o cca 15 minút sme pokračovali ( priatel sa predtym vymočil aj utrel ruky aj ja). Neurobil sa však vo mne, prvý krát to bolo rychle vytiahol ho a ejakuloval do kondómu. Druhý krát na brucho. Mešká mi menštruácia ( mám nepravidelný cyklus) aktuálne mám hnedé špinenie 2hý deň.( no vcera ma prstoval trochu silnejšie) Urobila som si 4 včasné tehotenské testy a všetky sú negatívne. Mám sa obávať tehotenstva?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    je to iba 9 dní od možného oplodnenia, takže testy určite ešte nebudú pozitívne, ak by náhodou k nemu došlo.
    Treba počkať minimálne 14 dní a testy zopakova´t, hoci tehotenstvo je veľmi nepravdepodobné.
    Dajte si napísať hormonálnu antikoncepciu, je vysoko spoľahlivá a upraví sa Vám aj cyklus.

Podobné otázky

  • Ovu

    , Autor: Nnkgvbnn

    Dobrý deň,mešká mi 10 dni menstruacia, myslím že v prvý -druhý deň očakávanej MS som mala slabý výtok hnedý s asi dvoma kvapkami krvy (pravidelne som si robila testy a negatív,zo zvedavosti som si robila aj ovu testy a slabá čiarka ) .dnes (23dpo) som si spravila ovu test a pozitívny, (menštruáciu stále nemám)pár dni sa nedostanem do lekárne a zvedavosť mi nedá, je tam šanca že som tehotná?

  • macmiror

    , Autor: rastl

    Snažím sa otehotnieť. Neuškodí Macmiror čapíky, ak by som potom zistila, že som tehotná? Koľko dní najmenej by sa mal vkladať?

  • som tehotna?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,
    HAK som dobrala 13.1. Uzivala som ju 2 roky. Este som nedostala menstruaciu. S manzelom som mala v piatok (4.3.) pohlavny styk,lebo chceme druhe dieta. Na treti den som mala mensie bolesti v podbrusku a krce akoby som mala dostat cyklus. Odvcera (8.3.) ma pobolievaju prsia, mam zvacsene bradavky. Viem,ze je to zrejme skoro na urcenie tehotenstva,ale je mozne,ze som tehotna? Kedy si mozem spravit tehotensky test?
    Dakujem za odpoved.
    Pekny den!

  • plodový vak a pozitívne hcg

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,

    predpokladám, že som asi tehotná. Poslednú menštruáciu som mala 21.10., robila som si asi tri testy a všetky boli pozitívne. Lekár ma poslal na sono 8.12., ale na sone bolo vidieť iba plodový vak a nie plod. Následne mi lekár odobral krv na hcg a jeho hodnotu som si overila po telefóne a bola 60500. Je to v poriadku? V ktorom týždni, je vidieť už aj plod? Som tehotná?

    Ďakujem za odpoveď. Prajem pekný deň

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak je vidno plodový vak, ta to može by´t v poriadku, plod sa vyvinie následovne, stačí kontrola ultrazvukom za 14 dní. Ale samozrejme je i mžnosť že sa plod nevyvinie a tehotnosť skončí potratom.

  • otazka pred pouzitim tehotenskeho tesu

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den,

    pohlavny stik som mala naposledy 5.oktobra 2010, (a predtym od 6.septembra kazdy den). Nemali sme antikoncepciu, moj partner sa vzdy urobil vonku. menstruacia mala prist 6teho oktobra, bola o 17 dni neskorsie, a len 4 dnova, 2 dni velmi silna a zvysne dva len hnedy vytok. Pre m na je nepravidelna menstruacia normalna a niekedy ju mam len 2 dni,(so vsetkym). Takze moj oneskoreny prichod menstruacie som privitala ako oznam, ze nie som tehotna. Teraz ma ale prenasleduje myslienka ze som. U gynekologa som bola pred 2 dnami, s tym, ze moja 4-ta posledna menstruacia bola velmi bolestiva, (ako nikdy a musela som ist do nemocnice, odisla som odtial s tym, ze to sa stava). Takze pri kontrole u gynekologa som si myslela, ze po mesiaci "mozneho tehotenstva" by ma moj lekar upozornil, teda ak by bol v mojej posve nejaky naznak. Nasiel mi len zapal, ktory teraz liecim Makmirokom. Navyse ma v ramci preventivnej prehliadky poslal na sono. Pri sone mi nic nenasli, (ale nehladali babatko). JE MOZNE ZE PO MESIACI SA NEDA ZISTIT SONOM TEHOTENSTVO? a preco vam pisem? pretoze si chcem ulavit predtym ako si spravim tehotensky test a psychicky sa pripravit...dietatko by bolo ocakavane :) ...aj ked nie planovane... navyse mam pocit, ze sa mi v bursku nieco hybe, asi som paranoidna, a citim vajecniky, ako pri ovulacii.JE MOZNE ZE SOM TEHOTNA?