Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,246 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Tlak na brucho

    , Autor: SH1

    Dobrý deň. Chcela by som sa spýtať či sa dá dieťaťu ublížiť tlakom zvonku na brucho (14 tt)? S manželom sme mali včera pohlavný styk v polohe misionár a niekoľko krát mi zatlačil na brucho, dnes mám pocit dyskomfortu až miernej bolesti v podbrušku- môže to s tým súvisieť?
    Ďakujem.

Podobné otázky

  • Ťažkosti

    , Autor: Miminkuska

    Dobrý deň pán doktor,

    Chcela by som sa s Vami poradiť o svojom zdravotnom stave resp. ťažkostiach. Momentálne som v 32 tt (31+3), v pondelok som bola nejakú cca hodinu naklonená nad vaňou, nie vkuse ale nejak cca dokopy, a včera som na sebe cítila bolesť celého tela, chrbta, krížov, nôh, krku a v predklone tlak na brucho, myslela som že cez noc to prejde ale dnes je mi rovnako, cítim sa slabo, bolia ma kĺby, svaly, nohy, chrbát, krize, krk, slabiny, zadok, sem tam hlava a taktiež keď sa zohýbam alebo predklanam tlak na brucho. Chcem sa opýtať či je to len bežne vzhľadom na vysoké alebo vyššie štádium tehotenstva alebo som si to zapríčinila námahou.
    Vopred dakujem za radu.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    na toto viem napísať iba, že ak máte takto rozsiahle a nesúvisiace potiaže, asi je potrebné vyšetrenie, lebo naozaj si neviem predstaviť z čoho vás bolia klby, svaly, nohy, chrbát, kríže, krk, slabiny, zadok a sem tam aj hlava.