Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,458 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Ťažkosti

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor,

    Chcela by som sa s Vami poradiť o svojom zdravotnom stave resp. ťažkostiach. Momentálne som v 32 tt (31+3), v pondelok som bola nejakú cca hodinu naklonená nad vaňou, nie vkuse ale nejak cca dokopy, a včera som na sebe cítila bolesť celého tela, chrbta, krížov, nôh, krku a v predklone tlak na brucho, myslela som že cez noc to prejde ale dnes je mi rovnako, cítim sa slabo, bolia ma kĺby, svaly, nohy, chrbát, krize, krk, slabiny, zadok, sem tam hlava a taktiež keď sa zohýbam alebo predklanam tlak na brucho. Chcem sa opýtať či je to len bežne vzhľadom na vysoké alebo vyššie štádium tehotenstva alebo som si to zapríčinila námahou.
    Vopred dakujem za radu.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    na toto viem napísať iba, že ak máte takto rozsiahle a nesúvisiace potiaže, asi je potrebné vyšetrenie, lebo naozaj si neviem predstaviť z čoho vás bolia klby, svaly, nohy, chrbát, kríže, krk, slabiny, zadok a sem tam aj hlava.

Podobné otázky

  • Candibene v prvom trimestri

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor, chcem sa s vami poradiť či je vhodné v prvom trimestri užívať Candibene vaginálne tablety. Som v 8tt a mám mierne ťažkosti s kvasinkovou infekciou.
    Ďakujem za vašu odpoveď.

  • Morske plody v tehotenstve

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pan doktor, som v 27 tyzdni sme pri mori a zatial som zjedla biele ryby, krevety, chobotnicu a nemala som ziadnu zlu reakciu. Vcera som mala sepiove rizoto v restauracii(tepelne uvarene samozrejme) a asi do dvoch hodin som sa raz vyvracala a dnes rano som mala vodovitu hnacku, ine tazkosti nemam. Chcem sa spytat ci je to len ze mi to nesadlo? alebo nieco ine? Babatku tu neuskodilo? Dakujem pekne za odpoved

  • Bolesť brucha v pravo hore

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    Momentálne som v 35 týždni tehotenstva a od včera rana pociťujem občasnú bolesť v strede brucha v rozmedzí asi 7 centimetrov tiahnucu sa z mojho pohľadu do pravej strany. Bolesť začala po raňajkach a objavovala sa občasne celý deň. Čakala som že to prejde ale dnes bolesť pretrváva hlavne po konzumácií jedla alebo pri vstávaní a otáčaní sa, po stlačení na boľavé miesto je bolesť intenzívnejšia a malý sa za každým pohne. Nemám žiadne iné ťažkosti pohyby sú pravidelné a silné (boľavé). Malý je otočený už smerom nadol. Užívam magnesolv 2 krát denne kvoli tvrdnutiu brucha a skracovaniu krčka mám kludový režim. Už dlhodobejšie mám problém s refluxom a niektorými potravinami preto som bolesť pripisovala žalúdočným problémom, problém so zápchou nemám, avšak kedže bolesť pretrváva a je vikend je prosím dôvovod na navštevu urgentu. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    pokiaľ je to iba bolesť pri pohybe a jedle, nemalo by to by´t niečo nebezpečné. Môže sa jednať aj o bolesti z chrbtice, alebo podráždenie žlčníka. Ak sa stav nezhorší, a nepriadjú sa žiadne iné príznaky, stačí kontrola v pracovnej dobe.

  • Astma/Alergia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, som v 14. týždni tehotenstva, som alergička a po niekoľkých rokoch sa mi opäť objavili ťažkosti s dýchaním v tomto období. Nie je to pravidelné, ale potrebujem si dávať Ventolin. Je počas tehotenstva v poriadku užívať Ventolin?
    Ďakujem za odpoveď

  • Clotrimazol a mozne tehotenstvo

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,
    pocitujem svrbenie, opuch a palenie. Teraz to troska ustupilo po vag. probiotikach,ale dostavil sa aj zltobiely vytok a tazkosti stale pretrvavaju.
    Mozem si prosim zavadzat clotrimazol 300mg tbl a canesten krem lokalne aj ked som mozno tehotna?
    Test mam este negativny, nakolko je skoro.Moze tato liecba ovplyvnit pripadné tehotnstvo alebo vyvoj plodu?
    Alebo co mi doporucujete?
    Dakujem za odpoved.
    Prajem pekny den.