Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,246 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • 35 týždeň - večerné tvrdnutie brucha

    , Autor: Nibrenn

    Dobrý večer pán doktor,
    už tretiu noc po sebe mi dosť bolestivo tvrdne bruško. Bolesti by som prirovnala ako menštruačné plus take trhanie zo spodu a do toho to tvrdnutie, ktoré trvá niekedy aj hodinu. Cez deň tvrdne tiež, ale nie je to bolestivé.
    Cca v 25tt mi zistili zápal a brala som Macmiror a dodnes beriem ešte Gynoflor do pošvy. Posledná poradňa u obvodného gynekológa bola v 33tt, kde mi zistili pozitívneho Streptokoka. Zatiaľ nie som vedená na žiadnej poradni v pôrodnici nakoľko mi bolo povedané, že si mám volať až od 36tt. Neviem teda, že či je to bežný stav vzhladom na týždeň tehotenstva, alebo sa treba znepokojovať?
    Ďakujem pekne za odpoveď.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    s najväčšou pravdepodobnosťou sa jedná o bežnú prípravu maternice na pôrod a nič vážne nehrozí. Streptokok v pošve je bežný nález a nepredstavuje riziko pred pôrodom, počas pôrodu dostanete antibiotiká.
    Inak my berieme do poradne hneď ako rodičku odošle jej zmluvný gynekológ, kľudne aj v 34. týždni.