Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
18,818 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Diphereline

    , Autor: SimonkaLes

    Dobrý deň, začíname cyklus IVF. Budem brať Duphaston od 16. dňa a na 23. deň cyklu začínam s aplikáciou injekcií Diphereline. Chcem sa opýtať, ak by náhodou nejakým zázrakom došlo v tomto období k otehotneniu, mali by tie injekcie nejaký vplyv na plod? Ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    počas IVF by Vás mali v centre ART podrobne poučiť aj o ochrane pred prípadným prirodzeným otehotnením, ak nie, určite by ste ich mali konzultovať.

Podobné otázky

  • k

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den chcem sa opytat idem na iuf a mam si pychat kazdy den od 21 dna cyklu diphereline0.1mg do brucha preco od 21 dna cylku?DAKUJEM,

  • Re: Endometrióza

    , Autor: Registrovaný používateľ

    V prvom rade by som sa Vám chcela poďakovať aj za predchádzajúcu odpoveď. Je super, že si pri toľkých pracovných povinnostiach dokážete nájsť čas. A otázka: Ako som už raz písala: V marci 2009 LPSK, do júna som brala injekcie diphereline, v júli second-look LPSK. Poslednú menštruáciu som mala vo februári. Gynekológ mi povedal, že prvá menzes príde do 6-8 týždňov od poslednej injekcie, v príbalovom letáku injekcií je do 10 týždňov. A teraz je momentálne 12 týždňov od poslednej injekcie. Čo by ste mi odporúčali: čakať na prirodzené spustenie alebo dať si ju umelo vyvolať injekciou? Ďakujem.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    vhodné je ultrazvukuvé posúdenie výšky sliznice,ak je už narastená, potom stačí dať injekciu na spustenie, ak by bola sliznica nízka, zrejme ste stále pod účinkom liekov a vhodné je počkať.