Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,246 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Dobrý deň

    , Autor: Kikakika1003

    Dobrý deň chcem sa opýtať som 3 mesiace po operácii endometriozi neberiem žiadne tebletky len infolic snažíme sa babätko ale nejako sa nam nedarí :( môžno preto že sex nemáme vždy v tedy keď mam plodne dni lebo manžel pracuje v zahraničí veľa ľudí mi vraví že nemusím byt tehotná len cez plodne dni je to pravda ?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    takže ste mali zatiaľ iba 3 ovulácie a k tomu ešte máte styk nepravideľne. Ak chcete otehotnieť, budete musieť mať styk často počas celého mesiaca, to je základná podmienka.

Podobné otázky

  • Hcg nizke

    , Autor: Tani123

    Dobrý deň , mám takú otázku endometrium ma 12mm bez gestacneho vaku tehotenské testy viaceré značky pozitívne - silnejúce každým dňom , dnes hcg z krvi negatívne hodnota 0,5. Môže sa aj tak jednať o graviditu? Cyklus bol stimulovany clostilbegytom. Užívala som utrogestan ktorý mám už vysadiť nieje to nebezpečne ak by som predsa len bola tehotná ? Ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak máte hcg v krvi negatívne, nie ste teohtná, testy zrejme boli falošne pozitívne. Kľudne vysaďte utrogestan, ak by ste aj boli tehotná, nič zlé sa nestane.

  • Dobrý deň

    , Autor: Kikakika1003

    odpovedám na vašu odpoveď
    objem 1,5 míl
    koncentrácia spermií 15 mil
    celkový počet spermií 39 míľ
    celková pohyblivosť 40%
    progresívna pohyblivosť 32 %
    z toho rýchla prog. pobyblivost 21%
    nepogresivny pohyb 9%
    nepohyblivé spermie 41%
    dufam že som napisala dobre

  • Plodne dni

    , Autor: Zuzana17789

    Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, aka je sanca otehotniet na 10cyklu? Menzes pravidelna aj 28 cyklus.Menzes naposledy 22.6.Dakujem za odpoved

  • Dobrý deň

    , Autor: Kikakika1003

    Dobrý deň chcem sa opýtať ak malnželový vyšlo že ejakuláte je znížený počet a koncentrácia spermií je našanca otehotnieť ? si najake vytamini ktoré pomôžu ?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    nepíšete kontrétne hodnoty, ale aj pri nižšej koncentrácii spermii je gravidita možná. Vitamíny moc nepomáhajú, dôležitý je zdravý životný štýl, šport, zdravá strava a dostatok spánku. A radostný sex.

  • Vysoky estradiol

    , Autor: Anaei

    Dobry večer prajem

    S manželom sa snažíme o bábätko už 3 roky. Boli sme na vyšetrenia a manžel je v poriadku mne zistili ze mam malo folikulov (mam 36 rokov) tak sme sa rozhodli podstúpiť umelé oplodnenie (IVF) lenže tu pri postupnych testov a skenov mi zistili ze mam vysoký Estradiol takže nemôžme začať s IVF .... Môžte mi poradiť či je možné a ako znizit estradiol a ci je vôbec nejaká sanca na otehotnenie.... Ak som sa to opýtala pani doktorky ktorá má vyšetruje tak mi povedala ze šanca je veľmi malá.

    DAKUJEM ZA ODPOVED

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    potrebné je podrobné endokrinologické vyšetrenie na zistenie dôvodu vysokého estradiolu. Osobne si myslím, že tento problém je riešitelný a liečitelný.