Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,246 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Dobrý deň

    , Autor: Kikakika1003

    ano je to krvavá cysta (endometriza) môže mi ta spôsobiť neplodnosť aj ked idem na operácii a daju mi ju preč môže sa stat že ani po operaci nebudem mať deti ?

Podobné otázky

  • Hcg nizke

    , Autor: Tani123

    Dobrý deň , mám takú otázku endometrium ma 12mm bez gestacneho vaku tehotenské testy viaceré značky pozitívne - silnejúce každým dňom , dnes hcg z krvi negatívne hodnota 0,5. Môže sa aj tak jednať o graviditu? Cyklus bol stimulovany clostilbegytom. Užívala som utrogestan ktorý mám už vysadiť nieje to nebezpečne ak by som predsa len bola tehotná ? Ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak máte hcg v krvi negatívne, nie ste teohtná, testy zrejme boli falošne pozitívne. Kľudne vysaďte utrogestan, ak by ste aj boli tehotná, nič zlé sa nestane.

  • Dobrý deň

    , Autor: Kikakika1003

    odpovedám na vašu odpoveď
    objem 1,5 míl
    koncentrácia spermií 15 mil
    celkový počet spermií 39 míľ
    celková pohyblivosť 40%
    progresívna pohyblivosť 32 %
    z toho rýchla prog. pobyblivost 21%
    nepogresivny pohyb 9%
    nepohyblivé spermie 41%
    dufam že som napisala dobre

  • Dobrý deň

    , Autor: Kikakika1003

    Dobrý deň chcem sa opýtať ak malnželový vyšlo že ejakuláte je znížený počet a koncentrácia spermií je našanca otehotnieť ? si najake vytamini ktoré pomôžu ?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    nepíšete kontrétne hodnoty, ale aj pri nižšej koncentrácii spermii je gravidita možná. Vitamíny moc nepomáhajú, dôležitý je zdravý životný štýl, šport, zdravá strava a dostatok spánku. A radostný sex.

  • Oplodnenie

    , Autor: Ferinki

    Dobrý den chcem sa vás spýtať mal som s priateľkou tehotenský stik 15.marca pri ktorom sme mali aj ochranu ale ochrana sa roztrhla a spravil som sa do priateľky . Ako nahle sme to zistili hned sme isli do lekárne kúpiť tabletku proti otehotneniu ktorá sa volala escapalle ktorú si dala po 30 minut hned po pohlavnom stiku .Menstruacia priateľke skončila pred 4 dnami čiže 11.marca . Priateľke 16. Začína stredna ovulacia a 21. Marca ma vysokú .Priatelka sa necíti zle nic hu neboli tabletku nevygrcala . Aka je tam šanca že otehotnie ? ĎAKUJEM

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    šanca na tehotenstvo je veľmi malá Escapelle je vysoko účinný spôsob zábrany otehotnenia. Ale je to silná hormonálna dávka, preto určite odporúčam, aby si dala priateľka predpísať normálnu hormonálnu antikoncepciu, ktorá je vysoko spoľahlivá a prináša mnoho zdravotných výhod (znižuje riziko rakoviny maternice a vaječníkov),

  • Spermiogram

    , Autor: Kami9

    Dobry deň pan doktor , ešte som sa chcela opýtať , či je možné zdravé otehotnenie pri partnerovi, ktorý má 2% morfologicky správnych spermií. Pred mesiacom som prekonala biochemické tehotenstvo takže ide to aj prirodzene , len sa obavam či takto neskončí každé tehotenstvo. Ja mám slabšie pco
    Ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    asi teoreticky áno, ale pravdepodobnosť nie je vysoká. Neviem bližšie, či ste nedostávali lieky na indukciou ovulácie a nebol test falošne pozitívny.