Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
18,572 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Zufalosť

    , Autor: vika68

    Dobry den Pan doktor. Už velakrat,ste mi dobre poradil, a teraz by som vas chcela požiadať o vaš odborny nazor. Už dlhe roky sa snažim otehotnieť,a stale sa nedarí. Zistili mi zvýšeny prolaktyn, mykroadenom na hypofyze na MR, a dokonca aj akromegaliu,ale bez vonkajšich znakov. STH 15ML,norma je 5 ml. Uživam norprolac150mg večer,už rok aj pol. napriek pravidelnemu uživaniu liekov prolaktyn mam stale mierne zvyšeny. V septembri mi robii laparoskopiu myomu,ktory bol umiestneny na slyznici v maternici. Neviem ako to myslel primar, ktory ma operoval,ale hovoril čosi o nijakej zmene štruktury slyznici,alebo niečo take,neviem presne,lebo ten nalez ostal u byvaleho gynekologa. Teraz som zmenila gynekologa,nakolko som nebola spokojna s o starostlivosťou po operacii, a vtedy nebyť vašej rady, no neviem,čo by bolo teraz. Pred tyždnom som bola na vyšetreni u gynekologa, predpisal mi Duphaston od 16-25 dna cyklu. Vraj je všetko v poriadku,a za tri mesiace na kontolu,a že dufa že tehotna. No ale neviem prečo ale už vobec si neverim. Ma to ešte zmysel uživať Duphaston? Už ani moj vek nie je slavny,mam42.rokov. Som z toho neštastna. Kdesi som čitala na nete o injekciach, ale teraz naschval nemožem najsť ten članok,tam sa tiež jednalo o 40 ročnu pacientku ktora nemohla otehotnieť, a po operacii myomu a po injekciach vraj porodila zdrave dieťa. Existuju nijake take injekcie, alebo niečo ine,ako Duphaston? myslim niečo učinejšie, čo by sa mohlo podavať ambulantne? Alebo aky je Vaš nazor? Mam sa vzdať? Ďakujem za vašu odpoveď.