Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
18,951 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • potrat?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, pán doktor,

    som na začiatku 7. týždňa a včera mi môj lekár oznámil, že nie je moc optimistický, lebo v obale vidno len bunky a to by už malo tepať srdiečko a pripravil ma na krvácanie, ktorá sa má v blízkej budúcnosti dostaviť. Je ešte šanca, že nepotratím? Nemám bolesti, ani nekrvácam.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    je šanca, že nepotretíte, hlavne sa nedajte vyšetrovať, počkajte aspoň 14 a potom navštívte gynekológa. Iba keby ste začala silno krvácať, vtedy sa dajte vyšetriť aj skor.

Podobné otázky

  • Infekcia

    , Autor: Zuz97

    Pan doktor, prosim vas moznem otehotniet pri vaginalnej infekcii/ zapale? Nesposobuje to nejake rizika ako napr. problem s otehotnenim alebo potrat? Dakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    závisí na type infekcii, ale určite je potrebné ju preliečiť, pretože aktivovaný imunitný systém môže ovplyvňovať plodnosť.
    Avšak často sa za infekciu nesprávne berie aj bežná normálna pošvová flóra.

  • Teratozoospermia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň p. dr. snažíme sa už dlhšiu dobu o dieťa, pred pol rokom som mala missed. ab.v 8 mes. tehotenstva. Manžel bol na spermiograme, výsledok patológia 70 %, ostatné všetko v poriadku. nález teratozoospermia. Nič mu k tomu nepovedali, len že má prísť o 3 týždne na ďalší odber. Je možné, že poškodená spermia mohla spôsobiť potrat?
    Ja mám potvrdený heterozygot. K lekárovi do centra asis. reprodukcie sme objednaný až za mesiac. Môže manžel užívať Fetill Man alebo Profertil aj pred plánovaným odberom spermiogramu? Alebo sú to zbytočné tabletky, ktoré aj tak nič nevyriešia?
    ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    áno manžel može užívať uvedené vitamíny, ale potrat s tým nesúvisel. V každom prípade je dobrá správa, že ste plodní, preto si myslím, že nie je teraz potreba nejakej liečby a mali by ste otehotnieť, ak sa to už raz podarilo.

  • menstruační problémy

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý den jmenuji se Jana a mám problém z otěhotněním právě jsem 4 dny špinila a pak jak jsem se napla z gaučem tak to začalo valit a pořádné kuse, tak když se pohnu tak to vyletí nemohlo se jednat o samovolný potrat? a nebo jsou u toho nějaké bolesti? Což já právě nemám a je mě 37let.Moc děkuji. Naschledanou a příjemné svátky a hodně zdraví do nového roku.

  • nízky progesterón

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Pán doktor, ďakujem za odpoveď, ale ešte by ma zaujímalo, že ak v šiestom týždni bolo 9,98 mm a bolo všetko OK. V 8 týždni len 10,6 mm. Aj v tomto
    prípade to mohla byť genetická vada? Aká je pravdepodobnosť opakovania tohto problému?
    Okrem toho trpím syndrómom dráždivého čreva, mám časté hnačky.Nemohlo to spôsobiť potrat?

  • tehotenstvo

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    dnešným dňom mi menzes mešká 7 dní,pri 28 dňovom cykle,tehotenský test bol negaívny dnes ráno.Bola som aj u gynekológa....palpačne ma vyšetril a skonštatoval vysoké endometrium,na sone nebolo nič vidno,brali mi aj krv na Beta hcg.Na kontrolu idem o týždeň.Vraj s Agolutinom počkáme.
    1.,Je možné,že vajíčko ešte nezostúpilo do maternice z vaječníkov?
    2.,Z výsledkov krvi sa tehotenstvo definitívne potvrdí,alebo vylúči??
    3.,Ak by som bola predsa tehotná a pichne mi Agolutin,môže to uškodiť bábätku,respektíve vyvolať potrat??
    Ďakujem za odpovede.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    1. tehotenský test býva pozitívny už 14 dní po oplodnení, HCG produkuje samotné oplodnené vajíčko aj keď sa umiestni mimo maternice, ultrazvuk je nepresný
    2. v podstate áno, ale asi tehotná nieste, ak bol test negatívny
    3.nie, agolutin podporí tehotnosť