Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,458 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Tretia SC - doplnenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Pán doktor, ďakujem za odpoveď na otázku z 13.5. (pre pripomenutie - 37 rokov, dve sekcie, pri druhej zistené vážne zrasty a chuť na ďalšie tehotenstvo a zároveň strach zo zrastov a nimi spojenými komplikáciami). Ďakujem veľmi pekne za "pozvanie" na vašu kliniku, ale bohužiaľ je to pre mňa nereálne ísť rodiť do BA. Zároveň klinika kam by som išla určite nie je taká pokroková ako vaša a po dvoch cisárskych by sa so mnou o prirodzenom ani nebavili. Preto by som vás chcela poprosiť o odpoveď, že či by bola v mojom prípade tretia sekcia kvôli zrastom v minulosti problém a teda hlavne rizikom pre ktoré by som tehotenstvo mala zvážiť?
    Ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    určite nie. Už sme robili aj piatu a šiestu sekciu. Ak sú v dutine brušnej zrasty, vieme prispôsobiť operačný štýl aj tejto situácii.
    Vieme Vám ponúknuť na našej klinike aj plánovaný cisársky rez s tým, že prídete k nám z hocijakej diaľky rovno na operáciu. Určite by nemal niekto žene po dvoch sekciách kvôli zrastom siahať na reprodukčné práva.