Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,246 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • bolesti 10 dni po porode

    , Autor: madelein

    dobry den prajem. som 10 dni po prirodzenom porode, bez komplikacii, druhorodicka. prve dni ma neskutocne bolelo zavinovanie maternice, bolesti vsak cca na 4-5 den ustúpili. par dni som bolesti nemala ale asi 3. deň pociťujem opat , nie vsak pocas celeho dna (nielen pocas dojčenia) bolesti podbruska, vcera to bolo intenzivne na pravej strane, dnes citim skor lavu. take jemne pichanie ako keby a krce. chcem sa spytat ci je to este normalne na 10. den, ci tieto bolesti mozu pretrvávať aj dlhsie( nakolko ked googlim, vsade pisu ze boelsti by po par dnoch mali ustúpiť..) este krvacam, ale uz to nie je intenzivne, ale stale jasno cervene… dokedy je aj to krvácanie ok? nakolko vsade pisu aj to ze uz by mali prejst do hnedej farby… chcela vy som len vediet ci je este v norme mat bolesti a krvácanie aj na 10. den. pri prepustení z nemocnice som mala sono v poriadku. placenta sa vyhodila cela. dakujem za odpoved.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    krvácanie väčšinou sa po 14 dňoch výrazne zoslabí a zmení farbu cez hnedú na žltú. Ak by bolesti pretrvávali aj spolu s krvácaním, alebo ak by sa pridala aj zvýšená teplota, treba vyhľadať pôrodnicu, kde ste rodili.