Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • BABETKO

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pan doktor.Mala by som na vas otazku.Velmi by sme chceli babetko a teraz som brala clostilbegit na ovulaciu kedze mi vynechava.Viem ze uz mi skoncila a teraz som dostala zapal mocoveho mechura.Mam tabletky zinnat500.Chcem sa opytat su tieto tabletky bezpecne keby tam bolo zacinajuce tehotenstvo?Velmi pekne dakujem za odpoved.

Podobné otázky

  • Bolesti v 38tt

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pan doktor mam 6.9 termin porodu predtym som mala bolesti obcasne a od vcera som mala asi 5 krat za den bolesti v krizoch a v podbrusku ( menstruacne bolesti) ktore nemenili intenzitu .trvali asi hodinu a za tri hodiny zas ..a takto sa to opakovalo cely den ,dnes som vstala a zase citim tlacenie v krizoch na pravo a zas mam menzesove bolesti. Babetko je dole hlavickou.Toto asi este niesu prave porodne bolesti kedze nemenia intenzitu?dakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak by to boli pravé pôrodné bolesti, tak by ste už porodili. Tieto tzv. poslíčky sú časté a subjektívne nepríjemné, ale nevedú k pôrodu. Niekedy je ťažké ich rozoznať od skutočného pôrodu. Ak budú každé 3 minúty intenzívne, potom je dobré navštíviť pôrodnciu.

  • Menstruacna bolest v podbrusku

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pan doktor som v 32tt vcera som zacala mat bolesti v podbrusku take ako pri menzese . Kedze som prvorodicka po hodine tychto bolesti som sla do porodnice ,ked som prisla uz bolesti neboli .Urobili mi potrebne vysetrenia s tym ,ze som zatvorena setko je ok a nieje potrebna hospitalizacia. Vraj su to tie falosne kontrakcie .No dnes ich pocitujem znova niesu to krce ani nic take len dole v podbrusku citim stale take ako keby som mala menzes a chodim casto na malu potrebu ( babetko je dolu hlavou).vraj si mam davat magnezium 4x2tabletY. Je to normalne ze to citim takto dva dni po sebe prosim? Dakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    pokiaľ sa neskracuje krčok maternice (meraný ultrazvukom) tak takéto nepríjemné pocity v podbruší neznamenajú žiadnu hrozbu. Môžu byť spôsobené tlakom hlavičky pri vstupovaní do panvy a tlakom tehotnej maternice na močový mechúr.
    Magnézium môže utlmiť nepríjemné pocity, ale tehotenstvo nepredlžuje. Pri nasledovnej kontrole Vám lekár zmeria krčok, ak bude nad 25 mm, tak nehrozí predčasný pôrod.

  • Strach o dietatko

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den Chcem vas poprosit o radu. Som v 23 tyzdni tehotenstva a v stolici som si zbadala asi 1cm biele cerviky. chcem sa spitat ako sa toho zbavym a ci to neni nebezpecne pre babetko.Mam navstivit svojho ginekologa alebo obvodneho lekara?Dakujem za odpoved.

  • intoxikácia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,
    chcem sa poradit, pohybovala som sa v zadymenom prostredi, kde horelo drevo, v zle vetranej miestnosti, som tehotna, v 9 tt a mam strach, ci to nemohlo poskodit babetko.
    Ake mozu byt rizika? Dakujem.

  • Tehotenstvo a solárium

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,

    chcela by som sa opýtať, či je vhodné pri plánovaní tehotenstva navštevovať solárium
    alebo by sa mu žena mala radšej vyhýbať. Plánujeme s partnerom bábetko a chcela by
    som vedieť, či môžem aj ja teraz 1x do týždňa navštíviť solárium.
    Ďakujem pekne.