Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
18,865 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • palenie vonkajsich rodidiel

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,
    objavilo sa u mna palenie vonkjsich rodidiel,ktore nie je sprevadzane vytokom. Chcem sa spytat, ci je lepsie pouzit mast fungicidin alebo canesten....Dakujem

Podobné otázky

  • svrbenie a pálenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcem Vás veľmi pekne poprosiť o radu. Mám stáleho partnera, už 3 roky a zhruba pred pol rokom sa mi pravidelne každý mesiac začalo objavovať svrbenie a pálenie vonkajších rodidiel. Keď som s tým bola u gynekologičky dala mi Borax glycerín na vytieranie a masť fungicidin. Avšak problém sa objavil aj na ďalší mesiac a opakuje sa stále, zhruba týždeň až týždeň a pol pred cyklom. Som z toho už mierne zúfalá nakoľko sa mi kvôli tomu začína rútiť sexuálny život. Chcem Vás poprosiť o radu, čo s tým mám robiť. Výtok pri tom nemávam, neužívam antikoncepciu, používame kondóm alebo nič, ale partner sa vo mne neurobí. Nosím len bavlnené nohavičky, používam intim. mydlo od gynekologičky a napriek tomu s tým mám stále problém. Prosím poraďte mi.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    asi máte nedoliečenú mykozu. Kúpte si dve balenia Canesten vaginálny krém 6 aplikátorov, a preliečte sa, 12 dní, potom by bol vhodný lactovag na zlepšenie imunity pošvy.